Vrouwen domineren president Obama’s lijstje

Nu de president opnieuw een rechter voor het Hooggerechtshof mag aanwijzen vragen Amerikaanse media zich af: wie moet dit worden? Gek genoeg worden er vrijwel alleen maar vrouwen genoemd.

Zo worden de huidige minister van Binnenlandse Veiligheid Janet Napolitano en de gouverneur van Michigan Jennifer Granholm genoemd als nieuwe leden van het Hof.

Omdat rechter John Paul Stevens (90) in juni met pensioen gaat komt er een plek vrij in het Supreme Court; Amerika’s Hooggerechtshof. Momenteel bevat het Hof vijf conservatieve en vier progressieve leden. Om deze balans te behouden zal president Obama op zoek gaan naar een progressieve rechter.

Eerder benoemde Obama al een opperrechter; Sonia Sotomayor werd de eerste rechter van Spaanse afkomst. En: ze was een vrouw. Ook de volgende rechter lijkt dus een vrouw te worden.

Maar één ding is in ieder geval zeker: de Republikeinen zullen fel oppositie voeren tegen welke voordracht van de president dan ook. Sinds het heftige debat omtrent de gezondheidszorg staan de verhoudingen immers op scherp.

Lees ook:Ontmoet de nieuwe opperrechter…
Lees ook:Nieuwe benoeming Hooggerechtshof voor president Obama
Lees ook:‘Benoeming nieuw lid Supreme Court dichtbij’
Lees ook:Een pijnlijk moment voor de hoge rechters
Lees ook:Strijd om homohuwelijk nog lang niet ten einde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.