Controversiële immigratiewet getekend in Arizona

In deze staat mogen agenten vanaf vandaag aan iedereen zijn of haar identiteitsbewijs vragen wanneer men vermoedt dat iemand een illegale immigrant is. Volgens critici is de wet discriminerend.

Want in hun keuze om iemand wel of niet om zijn papieren te vragen kijken agenten vaak maar naar één aspect: iemands huidskleur. Religieuze organisaties noemen de wet “tegen Gods wil”.

Gouverneur Jan Brewer tekende de controversiële wet gisteren. Volgens de gouverneur is de wetgeving noodzakelijk omdat de federale overheid er maar niet in slaagt een fatsoenlijke immigratiewet te creëren.

Arizona grenst aan Mexico en kampt hierdoor – net als buurstaat Texas – met een enorme toestroom van illegalen. Naar schatting bevinden zich 15 miljoen illegalen in de VS. President Obama is van plan een immigratiewet in het leven te roepen die dit probleem moet oplossen, maar dit vraagstuk ligt bijna even gevoelig als de hervormingen voor de gezondheidszorg.

Lees ook:‘Virginia volgt Arizona met immigratiewet’
Lees ook:Grensbeveiliging opgeschroefd: 600 miljoen extra
Lees ook:Gouverneur van Arizona bezoekt het hol van de leeuw
Lees ook:Senatoren: Nationale Garde naar de grens
Lees ook:Juridische kosten immigratiewet enorm

2 reacties op “Controversiële immigratiewet getekend in Arizona

  1. Danny

    Geweldig …. Een politicus die de wet gaat handhaven. Eindelijk iemand die staat voor hetgeen een sociale maatschappij is. Een volk wat zich organiseert door wet en regelgeving welke gerespecteerd, gecontroleerd en gehandhaafd dienen te worden door de aangestelde politici.

    Mijn staande ovatie heeft ze.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Els Williams

    Van je reactie kan ik zien dat je de wet NIET hebt gelezen, maar alleen reageert op een krant artiekel. So do your home work and read the immigration law the governor of Arizona put in place. It is illegal and lawsuits have already been filed.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.