Dodental militairen bereikt triest dieptepunt

Sinds gisteren zijn er in totaal 1.000 Amerikaanse militairen in Afghanistan omgekomen. De duizendste dode viel toen een militair omkwam door een bermbom.

De Associated Press telt er nu 1.000 omdat dit het aantal is dat volgens het Pentagon is omgekomen ten gevolge van confrontaties in Afghanistan, waar ook Pakistan toe wordt gerekend.

Toch verschillen Amerikaanse media over het exacte dodenaantal. Zo geven sommige media een optelsom van alle doden die vallen in het complete Operation Enduring Freedom, waarbij ook ongevallen in de Filippijnen en Guantanamo Bay worden meegerekend.

Wat het exacte aantal ook is; de ongevallen zijn diep en diep triest. Tel daarbij de vele burgerslachtoffers in het conflict op en het plaatje wordt er niet vrolijker op.

Lees ook:Afghanistan: de langste oorlog ooit?
Lees ook:Flinke daling van aantal ‘shark attacks’
Lees ook:‘Meer dan 900 Taliban-leden gedood’
Lees ook:Minder politieslachtoffers in 2009
Lees ook:Tornado laat ravage achter in Mississippi

2 reacties op “Dodental militairen bereikt triest dieptepunt

  1. de schoolmeester

    En wat heeft het nou helemaal opgeleverd. Het in stand houden van een corrupt regiem en dat allemaal in de naam van de democratie en menselijkheid? Ik wil heus niet zeggen dat het alternatief zo mooi is, maar het er moet toch een andere oplossing zijn?

      /   Beantwoorden  / 
  2. de schoolmeester

    @ de hr.Raymond Mens.Waarom heeft u geen rubriek column? Zou toch leuke reacties en discussie en ook wel eindeloos ge oh opleveren? Is toch leuk? Kan u ook meer opleveren?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.