Hoe lang kan Rangel nog aanblijven?

Afgevaardigde Charlie Rangel komt steeds verder in het nauw. Volgens de ethische commissie van het Congres heeft de Democratische politicus minstens dertien overtredingen op zijn conto staan. Maar Rangel zelf wil niets van de beschuldigingen weten.

Gevraagd of hij denkt aan aftreden zei de politicus “natuurlijk niet”. Maar de kritiek op hem groeit, waardoor zijn baan in gevaar komt.

Rangel vertegenwoordigt al sinds 1971 het vijftiende district van de staat New York, waardoor hij het langszittende lid in het Huis van Afgevaardigde van deze staat is. Tevens is hij voorzitter – en oprichter – van de Congressional Black Caucus, een groep waarin alle Afro Amerikaanse congresleden verenigd zijn.

Volgens de ethische commissie heeft Rangel onder andere illegale donaties geaccepteerd, illegale deals geaccepteerd en weggegeven, illegale privileges verzorgd en ongeautoriseerde medewerkers in het Congres laten werken. En ja: de lijst is nog veel langer.

De altijd scherpe Jon Stewart, presentator van de Daily Show zette de overtredingen van Rangel op een rijtje. Ook enkele van zijn Democratische collega’s komen aan bod:

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Corruptdate
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Tea Party

Lees ook:Rangel pleit zichzelf vrij, maar helpt het?
Lees ook:Jon Stewart pakt Sarah Palin aan
Lees ook:Het verhaal achter de oorlog in Afghanistan
Lees ook:President Obama bezoekt de Daily Show
Lees ook:Blagojevich heeft het lastig in de Daily Show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.