Bill O’Reilly over de positie van president Obama

Veel mensen vragen mij waarom president Obama er zo slecht voor staat in de polls. Hij heeft immers enkele belangrijke wetgevingen gerealiseerd. Presentator Bill O’Reilly verwoordde gisteren waarom veel Amerikanen dit niet waarderen.

De video is interessant om naar te kijken omdat O’Reilly, presentator van het succesvolle FOX News-programma The O’Reilly Factor, een belangrijke – en grote – groep kiezers vertegenwoordigt.

Volgens de presentator zijn de kwakkelende waarderingscijfers van de president simpel te verklaren: de kiezers in het midden van het politieke spectrum, een doorslaggevende groep, zijn allesbehalve enthousiast.

Veel ‘middenkiezers’ zijn teleurgesteld over bijvoorbeeld de zorgwet, waarover nog veel onduidelijkheid bestaat. Tevens zullen veel gunstige gevolgen van deze wet pas over enkele jaren in werking treden. Daarbij hebben de olieramp in de Golf van Mexico en het trameland in Afghanistan president Obama weinig goeds gedaan.

In 1992 zei president Clinton het al: it’s the economy stupid! Over twee jaar zal president Obama beoordeeld worden op slechts één punt: de economische situatie. En de vooruitzichten hiervan zijn allesbehalve rooskleurig.

Bekijk hier de toelichting van O’Reilly:

Lees ook:Tientallen dolfijnen spoelen aan voor kust VS
Lees ook:‘Nog jarenlang controles op visserij’
Lees ook:Amerikanen lopen warm voor circus-Van der Sloot
Lees ook:Kritiek op president Obama neemt toe
Lees ook:Bill O’Reilly prijst Obama’s “voorbeeldfunctie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.