Inception dringt door tot ‘beste films aller tijden’

Althans, volgens de bekende filmsite IMDB. Inception, de nieuwste film van succesregisseur Christopher Nolan met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio, scoort torenhoge beoordelingen.

Op IMDB geven filmliefhebbers massaal hun oordeel aan films. Doordat honderdduizenden mensen stemmen krijg je een redelijk beeld van de appreciatie van een film bij het grote publiek.

Al jarenlang strijden de films The Godfather en The Shawshank Redemption om de eerste plaats. Met ruim 500.000 stemmen wordt de laatste beoordeeld met een 9,1. Hierdoor wordt de film als beste ooit beoordeeld. The Godfather krijgt ook een 9,1 maar staat op plaats twee omdat ‘slechts’ 400.000 mensen hun stem uitbrachten.

Nieuwkomer op plaats drie is Inception; 120.000 bezoekers beoordeelden de film met een 9,1. Bijzonder: want de film is pas sinds een paar weken in de bioscoop te zien. Nog nooit drong een film zo snel zo hoog tot IMDB’s top 250 door.

Zelf kan ik geen recensie van de film geven, ik ga namelijk vanavond pas naar de bioscoop. Vandaar hier een trailer:

Andere films die in de top 10 van IMDB terecht zijn gekomen zijn The Good The Bad And The Ugly (8,9), Pulp Fiction (8,9), Schindler’s List (8,9) en One Flew Over The Cuckoo’s Nest (8,8).

Lees ook:Batman-film is ‘beste film van nieuwe millennium’
Lees ook:Avatar blijft records breken
Lees ook:Bioscopen draaien op volle toeren tijdens kerstdagen
Lees ook:This Is It komt binnen op nummer één
Lees ook:‘Shutter Island’ brengt DiCaprio terug naar de top

2 reacties op “Inception dringt door tot ‘beste films aller tijden’

  1. Marcel

    Ben al geweest, en hij is top! Echt een aanrader.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ton

    Niet helemaal waar dat er nog nooit een film zo snel tot de top van de top-250 doordrong. American Beauty stond al heel snel op de 2e plaats, maar is nu een heel eind gezakt, wat Inception ook nog wel zal doen, al hoop ik dat ie boven de vreselijke Godfather films blijft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.