De Republikeinen en het begrotingstekort…

Als de Republikeinse partij één mantra heeft is het wel dat het enorme begrotingstekort onverantwoord is; de Democraten moeten daarom stoppen met hun politiek van big spending. Een hypocriete stelling.

Want iedereen weet dat het de Republikeinen waren die in 2000 het begrotingstekort dat president Clinton achterliet ombogen in één van de grootste tekorten ooit.

Zo wilde president Bush meer medicijnen voor ouderen beschikbaar stellen en belastingverlagingen voor de rijkste Amerikanen, zonder dit geld ergens vandaan te halen.

Deze belastingverlagingen lopen volgend jaar af; volgens president Obama is er, moreel en economisch gezien, geen enkele reden om ze te verlengen.

Wonderbaarlijk genoeg stellen de Republikeinen van wel; terwijl deze belastingverlagingen een gigantische druk op het begrotingstekort leggen; meer nog dan de oorlogen in Irak of Afghanistan.

Niemand minder dan de altijd scherpe Jon Stewart, presentator van de Daily Show, zette deze week krachtig uiteen waarom de Republikeinen van twee walletjes proberen te eten:

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Deductible Me
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Tea Party

Uiteraard probeer ik op amerika.blog.nl altijd beide kanten van het verhaal te vertellen. Sterker nog; op sommige punten heb ik redelijk wat sympathie voor de Republikeinse partij. Maar wanneer het gaat om het begrotingstekort is er naar mijn mening duidelijk één partij hoofdverantwoordelijk. En laat ze je niet vertellen dat dit niet zo is.

Lees ook:President Clinton over de tussentijdse verkiezingen
Lees ook:‘Terrorisme 2.0′ vat de problemen goed samen
Lees ook:Jon Stewart versus Ken Blackwell
Lees ook:Jon Stewart pakt Sarah Palin aan
Lees ook:President Obama bezoekt de Daily Show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.