Fans in afwachting van nieuwe docu Springsteen

Volgende maand gaat op het filmfestival in Toronto de documentaire The Promise in première. De film gaat over de totstandkoming van het vierde album van Bruce Springsteen: Darkness On The Edge Of Town.

De plaat verscheen in 1978, drie naar ja zijn succesvolle album Born To Run. Vandaar dat de druk op Springsteen enorm was.

In de docu zien we nog nooit eerder vertoonde repetities van the Boss. In feite krijgen we een kijkje in zijn creatieve proces. Nummers die op het album terechtkwamen zijn Badlands, The Promised Land en Prove It All Night.

Op 14 september gaat de film in première. Of de documentaire ook in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er, naast de film, een heruitgave van het album komt.

Voor degene die niet zo bekend zijn met Bruce, hier het nummer Darkness On The Edge Of Town, in 2002 live uitgevoerd in New York:

Na Darkness On The Edge Of Town volgden onder meer de succesalbums The River (1980) en Born In The USA (1984). Zijn laatste – overigens aan te raden – album heette Working On A Dream (2009).

Lees ook:Bruce Springsteen: de belofte
Lees ook:Springsteen over ‘zijn’ nieuwe documentaire
Lees ook:Springsteen: we wilden dat mensen ons hoorden
Lees ook:Springsteen-documentaire komt naar Europa
Lees ook:Springsteen; exclusief bij NBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.