Spannende voorverkiezingen komen tot climax

Gisteren vonden er binnen de Democratische en Republikeinse partij enkele belangrijke voorverkiezingen plaats. John McCain won in Arizona, terwijl in Florida een miljonair uit de race werd gegooid.

In Arizona lag senator McCain onder vuur omdat enkele partijgenoten hem niet conservatief genoeg vonden. Toch werd hij herkozen als senaatskandidaat.

McCain, in 2008 nog presidentskandidaat voor zijn partij, moest voor zijn overwinning wel twintig miljoen dollar aan negatieve reclamespotjes uitgeven, maar het resultaat telt.

De kans is groot dat de senator, die het in november tegen een Democratische tegenstander moet opnemen, zal winnen. Arizona is immers een conservatieve staat. McCain hield alvast een overwinningstoespraak:

In Florida wist de Democraat Kendrick Meek, momenteel nog lid van het Huis van Afgevaardigden, de nominatie voor de senaatszetel in de wacht te slepen. Hij stortte vier miljoen dollar in zijn campagne. Zijn tegenstander Jeff Greene, een succesvol zakenman, wist met zijn eigen oorlogskas van twintig miljoen dollar niet aan het langste eind te trekken.

Nu deze kandidaten de voorverkiezingen van hun – Democratische of Republikeinse – partij gewonnen hebben moeten ze het bij de congresverkiezingen in november opnemen tegen kandidaten van de andere partij.

Lees ook:Gevestigde orde in VS stevig onder vuur
Lees ook:Republikeinen komen geld tekort
Lees ook:Obama haalt 52 miljoen op, McCain 22
Lees ook:Kan Palin haar voormalige partner redden?
Lees ook:McCain voert keiharde campagne; met succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.