Mogelijk evacuaties voor orkaan Earl

Als het aan Washington ligt worden mogelijk enkele staten aan Amerika’s oostkust uit voorzorg deels geëvacueerd. Men verwacht dat orkaan Earl namelijk voor grote overstromingen kan zorgen.

Meteorologen voorspellen dat de enorme storm in de loop van donderdagavond de staat North Carolina zal bereiken, waarna Earl naar het noorden trekt. Staten als Maryland en Delaware zullen dan ook op zijn pad liggen.

Wanneer men verwacht dat de ‘overlast’ te grote vormen aan zal nemen zal tot een evacuatie worden besloten. Na de ramp in New Orleans, door de verwoestende orkaan Katrina, neemt men immers geen enkel risico meer.

Update: in North Carolina zijn op advies van het Federal Emergency Management Agency al enkele evacuaties begonnen. Later meer.

Lees ook:New England heeft geluk; Earl afgezwakt
Lees ook:Evacuaties voor orkaan Earl breiden zich uit
Lees ook:Opnieuw natuurgeweld; nu in het zuiden
Lees ook:Republikeinse conventie mogelijk uitgesteld voor ‘Gustav’
Lees ook:Bosbranden zorgen voor evacuaties in Colorado

Eén reactie op “Mogelijk evacuaties voor orkaan Earl

  1. KDH

    Er is alleen een mandatory evacuatie uitgeroepen voor het zuidelijkste puntje van de NC Outer Banks, en een mandatory evacuatie voor Visitors only van Hatteras Island. Ik heb met state officials gesproken over deze storm en de beslissing tot volledige evacuatie, ik denk niet dat deze er gaat komen. Gezien het grillige karakter van een storm kan men onmogelijk inschatten hoe sterk en waar de storm precies langs zal gaan. Er word ook gezegd dat de verantwoordelijkheid om te beslissen tot een evacuatie heel erg hoog is, met andere woorden, niemand durft de beslissing te nemen. Het feit dat de verantwoordelijkheid juist ligt in het beschermen van duizenden mensen levens lijkt niet belangrijk te zijn. Misschien ook omdat Labor Day weekend voor ons ligt en dit de laatste week van het officiele touristen seizoen. Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat de storm in kracht gaat afnemen, het kan natuurlijk altijd maar er word ook gesproken over een zeer grote kans dat de storm gewoon weer op catergorie 4 terugkomt, de terugval naar 3 is waarschijnlijk maar een fluctuatie. Ik moet zeggen dat als er nog een evacuatie komt, dan wachten ze wel heel erg lang met de beslissing, morgen nacht zal de storm NC al bereiken. Waarschijnlijk zijn Katrina en Miami in 1992 nog niet genoeg stof geweest tot nadenken, niet bij het Amerikaanse volk maar ook niet bij de staat. Mocht de storm zich in deze hoedanigheid gaan voortzetten, wat totaal niet ondenkbaar is dan blijft er maar weinig over van de Outer banks in North Carolina.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.