Niet minder zorghervormingen, maar méér

Uit peilingen blijkt dat een meerderheid van de Amerikanen ontevreden is met de zorghervormingen van president Obama. Maar ze willen de wet niet terugdraaien. Integendeel: veel mensen willen juist verdergaande hervormingen.

Dit blijkt uit een peiling van de Associated Press. Zo zegt 40% van de ondervraagden dat de hervormingen niet ver genoeg gaan.

Zo zien veel mensen graag de realisatie van een publieke verzekeringsoptie, die komt er nu niet. Hoewel er de komende jaren dertig miljoen Amerikanen bijverzekerd worden blijven er hierdoor twintig miljoen zonder zorgverzekering.

In totaal steunt slechts 30% van de Amerikaanse bevolking de hervormingen voor de gezondheidszorg, maar liefst 40% blijft tegenstander. Nog eens 30% zegt geen mening te hebben. Een deel van de voor- en tegenstanders ziet dus liever nog drastischere hervormingen.

De peiling voorspelt problemen voor de Republikeinen; de partij belooft de hervormingen bij een verkiezingsoverwinning terug te draaien. Maar hoewel het aantal tegenstanders groot is, zijn deze mensen dus niet a priori tegen het hervormen van de zorg.

Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg blijven controversieel
Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg blijven impopulair
Lees ook:‘Relatie tussen blank en zwart verslechtert’
Lees ook:Peiling: weerstand tegen hervormingen groeit
Lees ook:Peiling: overgrote meerderheid tegen bouw moskee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.