President Obama herkiezen? Ja, zegt 38%

Een nieuw onderzoek laat zien dat 38% van de Amerikanen vindt dat president Obama het verdient om herkozen te worden. Een iets groter deel (44%) zegt op een Republikeinse kandidaat te zullen stemmen.

Deze cijfers komen overeen met de trend in zijn job approval. In deze ‘werkbeoordeling’ scoort de president iets boven de 40%, terwijl iets meer dan 50% ontevreden is.

Belangrijkste reden: de kwakkelende economie. Kiezers zijn teleurgesteld in de geringe vooruitgang die op dit gebied geboekt is sinds zijn aantreden.

Toch moeten we deze nieuwe peiling, gepubliceerd door de Universiteit van Washington, met een flinke korrel zout nemen. De presidentsverkiezingen zijn immers pas in 2012, wat de economie voldoende tijd geeft om verder te groeien.

Bovendien is er nog geen Republikeinse tegenkandidaat, simpelweg omdat er niemand in de partij met kop en schouders bovenuit steekt. En omdat uit dezelfde peiling blijkt dat de Amerikanen president Obama op persoonlijk gebied nog steeds hoog hebben zitten, zullen ze hun president niet zomaar inruilen voor de eerste de beste conservatief.

Lees ook:Kwakkelende economie kleeft aan president Obama
Lees ook:President Obama’s zwaktebod: de economie
Lees ook:Bezorgdheid om nieuwe aanslagen blijft klein
Lees ook:“Ik wacht, meneer de president”
Lees ook:Peiling: milieu wordt nog verder aangetast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.