Opnieuw problemen voor Republikeinen

Rich Iott, kandidaat voor het Huis van Afgevaardigden namens de Republikeinen, verkleedt zich in zijn vrije tijd graag als Nazi. Geen goede reclame voor een politicus in spé.

Iott is lid van de dubieuze groep Wiking, waar enkele keren per jaar scènes uit de Tweede Wereldoorlog nagespeeld worden. Zelf speelt hij het liefst een Nazi.

“Het is enkel interesse in de Tweede Wereldoorlog”, aldus Iott, die de beschuldigingen niet ontkent. Toch is zijn foto van de Wiking-website gehaald en zei hij “een tijd geleden” al met zijn ‘hobby’ gestopt te zijn.

Toch is zijn ‘verkleedpartij’ niet goed voor zijn politieke ambities. Alleen al de joodse kiezers in Ohio’s negende district, waarin hij zich kandidaat heeft gesteld, zullen het allesbehalve waarderen.

Iott won de Republikeinse voorverkiezingen met steun van de conservatieve Tea Party. Eerder bezorgde deze partij al andere dubieuze kandidaten een overwinning. Zo zitten de Republikeinen in Delaware opgescheept met Christine O’Donnell; deze vrouw noemt de evolutietheorie “één grote mythe” en zou hekserij bedreven hebben.

Lees ook:Opnieuw tegenslagen voor de Republikeinen
Lees ook:‘Tea Party staat overwinning Republikeinen in de weg’
Lees ook:De negatieve invloed van de Tea Party; voor de Republikeinen
Lees ook:Strijd om Senaat gaat laatste fase in
Lees ook:Hanks en Spielberg krijgen bijzondere vuurdoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.