Republikeinen: WikiLeaks terroristen

In het kader van ‘president Obama is een moslim’ slaan de Republikeinen opnieuw de plank flink mis. De Republikeinse voorzitter van de Commissie van Binnenlandse Veiligheid noemt WikiLeaks een “terroristische organisatie”.

Afgevaardigde Peter King vindt dat WikiLeaks aan de “juridische criteria” voor deze term voldoet..

King stelt dat WikiLeaks een “groot gevaar” vormt voor de Amerikaanse veiligheid. King schrijft dit als voorzitter van de House Homeland Security Committee, de Commissie van Binnenlandse Veiligheid van het Huis van Afgevaardigden, in een brief naar minister van Buitenlandse Zaken Clinton.

Uiteraard klopt de stelling van King – tot op zekere hoogte – dat WikiLeaks de buitenlandse autoriteit van de VS beschadigd. Maar of dat onder het kopje ‘terrorisme’ valt?

Bovendien bevat alle gelekte informatie (tot nu toe) nog weinig nieuws. President Medvedev een marionet van Poetin? President Karzai onbetrouwbaar? Premier Berlusconi ijdel? What else is new. Overigens zijn deze stellingen meningen van Amerikaanse diplomaten. Niet netjes inderdaad. Maar terrorisme? Nee.

Lees ook:President Obama: review van geheime informatie
Lees ook:Nieuws omtrent WikiLeaks op Twitter
Lees ook:“Assange is hightech-terrorist”
Lees ook:Journalistiek niet ver van de waarheid…
Lees ook:Amerikanen schuiven op naar Democraten

Eén reactie op “Republikeinen: WikiLeaks terroristen

  1. Joe

    Ach ja we weten dat de gemiddelde Amerikaan van oorlog voeren houdt en dit wellicht voor de volgende verkiezingen alvast warmdraaien is om ergens binnen te vallen.
    internet is the worse nightmare voor de Amerikanen,. ze kunnen ons niet meer alles op de mouw spelden,wat 30 jaar lang het geval geweest is
    Veel informatie kan niet meer geheim gehouden worden. en naar mijn idee weet Amerika hier zich geen raad mee.
    Lang leve het internet, uitvinding van de eeuw.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.