Video: Palin maait hert neer

Een fraai staaltje jachtkwaliteiten van Sarah Palin: in haar eigen realityprogramma maaide de politica onlangs behendig een hert neer. Bekijk de video.

De video is tevens een fraai staaltje zieltjes winnen. Want geloof het of niet: maar het afschieten van dieren kost je in de VS geen stemmen. Sterker nog: in veel gebieden win je er eerder zieltjes mee.

Hoewel veel mensen in de VS tegen dergelijke jachtpraktijken zijn staat dit niet in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland; waar het over het algemeen not done is dieren voor je plezier neer te schieten. En terecht.

Het is niet voor niets dat veel prominente politici, zoals oud-vice-president Dick Cheney, fervente jagers zijn. Zelfs president Clinton ging in de jaren ’90 – tegen zijn zin in – jagen in Oklahoma om in het heartland stemmen te winnen.

Ik heb geen hekel aan Palin. Sterker nog: ik verdedig haar vaak omdat ze simpelweg een belangrijke stem in de Amerikaanse politiek is. We moeten daardoor zeker rekening met haar blijven houden. Maar van onderstaande video ging ik eerlijk gezegd bijna over m’n nek. Je zou haast willen dat Palin zelf werd losgelaten op een veld waarna wij voor ons plezier haar proberen neer te maaien. Ik zou vooraan staan.

Bekijk het fragment:

Lees ook:Vuurdoop voor presentatrice Palin
Lees ook:Palin: media beschamend bezig
Lees ook:Bitchfight tussen Sarah en Michelle
Lees ook:Palin slaat terug richting president Obama
Lees ook:Republikeinen scharen zich achter immigratiewet Arizona

2 reacties op “Video: Palin maait hert neer

  1. Quasimodo

    Dat mens is echt niet in orde wat een mafkees. gelukkig dat ze het witte huis niet gehaald heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  2. S. Brouwer

    Enige journalistieke afstanbd zou gepast zijn, Mens.
    Ervan walgen dat iemand een hert afschiet en er zelf vervolgens geen moeite mee hebben om een mens dood te schieten… Deze redenatie kan ik niet volgen.

    Het schieten van dieren is overigens geen criminele daad zoals Mens hier aangeeft. Het dier heeft geen pijn, is zich nergens van bewust en buiten de bronstijd is het ook niet schadelijk voor eventuelen opvoeding van de jongen. Maar dat terzijde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.