Kritiek zwelt aan na schietpartij

Gabrielle Giffords stond op de ‘schietlijst’ van Sarah Palin. Zou de politica nu spijt hebben?

In de aanloop naar de congresverkiezingen van november plaatste Palin een kaart van de VS op haar Facebook-pagina waarin districten van Democratische congresleden werden aangeduid met de vizieren van geweren. Dit betekende dat ze aangevallen diende te worden door conservatieve tegenstanders.

Politiek gezien natuurlijk, maar veel Democraten zagen dit anders. Ik meldde in maart vorig jaar al dat veel Democraten dit te ver vonden gaan, mede omdat velen van hen met de dood bedreigd werden nadat ze president Obama’s hervormingen in de zorg steunden.

Maar Palin vond alle kritiek maar onzin, ze noemde het zelfs “politiek correct” en zei de vertegenwoordigers niets kwaads toe te wensen. Maar na de schietpartij in Tucson komt deze “onschuldige kaart”, zoals ze het zelf noemde, opnieuw in de media.

Palin condoleerde gisteren direct de familie van de neergeschoten politica. Toch vragen veel Amerikaanse media zich af of de vizieren van Palin hebben bijgedragen aan de schietpartij. De politiek situatie in Arizona, met de controversiële immigratiewet, was immers al explosief van zichzelf.

Oordeel zelf. Hier nogmaals de afbeelding:

Lees ook:Sarah Palin blijft bij “onschuldige” geweren-logo’s
Lees ook:Jon Stewart pakt Sarah Palin aan
Lees ook:Palin: media beschamend bezig
Lees ook:“Praten zorgde voor lynchen”
Lees ook:Peiling: Palin ziet Witte Huis vervagen

2 reacties op “Kritiek zwelt aan na schietpartij

  1. Peter Pastoor

    Ik heb het gevoel dat dit pure toeval is geweest helaas.

    Hopen dat ze het overleegd :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jeff

    Die hitlist van Sarah Palin geeft wel aan hoe hypocriet de Amerikanen zijn in hun denken en doen. Als elk ander persoon zo’n lijst zou publiceren dan zou die persoon hoogstwaarschijnlijk worden opgepakt en worden aangeklaagd wegens het bedenken en plannen van een terroristische actie en stevig aan de tand gevoeld worden door de desbetreffende autoriteiten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.