Time Magazine shockeert met omslag

Bron: Martin Schoeller for Time magazine

Kritiek uit conservatieve hoek op het Amerikaanse opinieblad “Time”. Het blad zegt zelf een taboe te willen doorbreken, maar de omslagfoto van een vrouw die een op een stoeltje staand kind borstvoeding geeft is niet bij iedereen in goede aarde gevallen.

Op Facebook en Twitter waren al veel boze reacties te lezen op de omslag, zo twitterde actrice Alyssa Milano dat ze de afbeelding “uitbuitend en extreem” vond. Ook meldde zich een “ouderschap-expert” die stelde dat kinderen van een dergelijke leeftijd zelden borstvoeding krijgen en dat borstvoeding geven in het openbaar nog altijd een taboe is. Time Warner, uitgever van het blad, zegt dat haar doel door het ontstaan van de discussie bereikt is.

Hoewel het kind inderdaad al wat oud lijkt voor borstvoeding is er weinig X-rated aan de foto. Er is zelfs geen tepel op te zien. Time zal er binnenkort door de verkoopcijfers wel achter komen of veel winkeliers het blad ergens achter in de tijdschrift-schappen hebben geplaatst om zo geen klanten voor het hoofd te stoten.

Lees ook:Wat voor cijfer krijgt president Obama?
Lees ook:Levi Johnston geeft alles, van zichzelf
Lees ook:Time’s personen van 2010
Lees ook:Moeder laat kind in zitje op dak auto meerijden
Lees ook:Vertrouwen in president Obama neemt toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.