Clinton beschuldigt Russen van wapenleveranties Syrië

Het doet toch altijd enigszins Koude Oorlog-achtig aan, wanneer de Amerikaanse overheid Rusland publiekelijk ter verantwoording roept.

Deze keer was het minister Clinton van buitenlandse zaken, die op een bijeenkomst met de president van Israël in New York City, de Russen beschuldigde van het leveren van aanvalswapens aan Syrië, dat daarmee zijn eigen bevolking uitmoord.

Rusland heeft al decennia een goede band met de familie Assad, die het voor het zeggen heeft in Damascus. De Russen hebben altijd verklaard dat de door haar geleverde wapens niet worden ingezet tegen de burgerbevolking, maar volgens de Amerikanen is dit “aantoonbaar onzin”.

De beschuldigingen maken de hoop van de laatste dagen dat de VS en Rusland samen met een plan zouden komen om het geweld in Syrie een halt toe te roepen, verder illusoir.

In Syrië is de regering van president Bashar Al-Assad al maanden bezig met een bloedige strijd tegen opstandelingen, waarbij waarschijnlijk meer dan 14.000 Syriërs zijn omgekomen. VN-bemiddelaar Kofi Annan heeft een bestand bewerkstelligd, maar geen van beiden partijen houdt zich daar aan. De afgelopen weken duiken er steeds meer berichten op van acties door het regime Assad als het bombarderen van burgers en het martelen van kinderen, beiden oorlogsmisdaden.

Lees ook:Waar is de FBI mee bezig?
Lees ook:Wapendeals nemen af door recessie
Lees ook:“VS niet onveiliger door wapendeal met Rusland”
Lees ook:Meer Afghanen gedood door NAVO-soldaten
Lees ook:“Ik had topman BP allang ontslagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.