Republikeinen ‘big spenders’

Dat Republikeinen geld uit kunnen geven als water wisten we al langer. Kijk maar eens naar de presidenten Bush en Reagan. Ook tijdens deze campagne laten ze er geen gras over groeien. Uit de laatste financiële rapporten blijkt dat de Republikeinse kandidaten veel meer geld uitgeven dan hun Democratische tegenstanders, en dat terwijl de Republikeinen veel minder geld inzamelen.

Zo hebben de belangrijkste Republikeinen, Mitt Romney en Rudy Giuliani, al miljoenen uitgegeven in een aantal staten. Romney besteedde maar liefst 2,3 miljoen dollar in de staten Iowa, New Hampshire, South Carolina en Nevada. Het meeste geld ging op aan reclamespotjes.

Rudy Giuliani besteedde 'slechts' 262.000 dollar aan advertenties. Giuliani gebruikt zijn geld liever om nog meer geld te verdienen. Zo gaf hij 2,2 miljoen uit aan medewerkers die geld inzamelen, bijeenkomsten die geld moeten opbrengen en de catering voor voor die bijeenkomsten. Ook bezuinigt hij niet op zijn reiskosten, de Republikein gaf maar liefst 175.000 dollar uit voor het gebruik van vliegtuigen.

Lees ook:Fred Thompson haalt 3,4 miljoen dollar op
Lees ook:Democraten halen opnieuw meeste dollars op
Lees ook:Thompson aan kop in South-Carolina, evenals Clinton
Lees ook:Overzicht van peilingen in vier staten
Lees ook:Eindelijk “goud” voor Mitt Romney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.