Het succes van Ron Paul

Ron PaulIn de peilingen schommelt hij rond de 2%, maar schrijf hem nog maar niet af. Ron Paul is populair, met name onder jongeren. De Republikein maakt slim gebruik van het internet. Hij heeft veruit de meeste fansites en hoewel hij op de Amerikaanse televisie niet erg veel zendtijd krijgt is hij op het wereldwijde web volop aanwezig.

Ron Paul noemt zichzelf de enige echte "conservatieve" Republikeinse presidentskandidaat. Zo is hij, naar eigen zeggen in de geest van de Founding Fathers, tegen de oorlog in Irak. Volgens het lid van het Huis van Afgevaardigden moet Amerika een "nederig" buitenlandbeleid volgen, en niet andere landen zomaar binnenvallen. Ook wil hij de belastingen drastisch verlagen en de overheid flink inkrimpen. Hoewel die laatste erg Republikeinse punten zijn is hij de enige kandidaat die er veel over spreekt.

Ron Paul kan wel eens de verassing van deze verkiezingen worden. Of hij de nominatie kan winnen? Daar zou ik m'n geld niet op zetten, maar hij zou het wel eens boven verwachting goed kunnen doen. Hij is populair onder veel jongeren, en als hij die naar de stembus weet te lokken kan hij weleens grote sprongen maken.

Hieronder een compilatie van Ron Paul in het eerste Republikeinse verkiezingsdebat. Ook hier wordt duidelijk dat hij er vaak andere standpunten op nahoudt dan zijn partijgenoten.

Lees ook:Barack Obama en Ron Paul populairst op internet
Lees ook:De fanatieke supporters van Paul
Lees ook:Ron Paul nog steeds het populairst op YouTube
Lees ook:Barack Obama en Ron Paul blijven scoren op YouTube
Lees ook:De YouTube-koplopers: Ron Paul en Barack Obama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.