Obama laat z’n tanden zien

Barack ObamaBarack Obama en Hillary Clinton lagen de afgelopen dagen met elkaar in de clinch over het buitenlandbeleid. Volgens haar heeft Obama te weinig ervaring om daadkrachtig op te kunnen treden. Tijd dus voor Obama om zijn tanden te laten zien. Tijdens een rally in Washington haalde de Democraat keihard uit naar president Bush. Die doet volgens hem te weinig om echte terroristen op te sporen.

Obama was onder andere kritisch over president Musharraf van Pakistan. Volgens de Democraat doet hij te weinig om de VS te ondersteunen terroristen in zijn land op te pakken. In Washington presenteerde Obama een vijfstappenplan dat hij wil uitvoeren wanneer hij tot president gekozen wordt. Hij wilt Irak verlaten, extra troepen inzetten in Afghanisten en Pakistan, wereldwijd meer steun zoeken voor de oorlog tegen het terrorisme, Amerika beter beveiligen tegen nieuwe aanslagen en het leger moderniseren.

Obama reageerde niet alleen op de kritiek van Clinton. Ook Rudy Giuliani haalde deze week hard uit, volgens hem onderschatten de Democraten de terroristische dreiging.

Lees ook:Obama wint van McCain, Hillary niet
Lees ook:PeilingProfiel: John Edwards
Lees ook:Generaal Clark geeft steun aan Clinton
Lees ook:PeilingProfiel: Barack Obama
Lees ook:Steun voor oorlog in Afghanistan neemt af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.