Ruzie Clinton/Obama krijgt nucleare lading

Clinton en ObamaHet conflict tussen Hillary Clinton en Barack Obama verschuift zich langzaam van onderwerp naar onderwerp. Nu vallen de kandidaten elkaar aan over het gebruik van nucleare wapens. Obama zei deze week dat hij dergelijke wapens nooit zou willen inzetten, Clinton noemt deze uitspraken nu "onvoorzichtig" en "onpresidentieel".

Obama zei eerder deze week: "Ik denk dat het een grote fout is om onder welke omstandigheid dan ook nucleare wapens in te zetten." Volgens Clinton zou een president dit nooit mogen zeggen: "Presidenten moeten ten aller tijden erg voorzichtig zijn als het gaat om de bruikbaarheid en onbruikbaarheid van nucleare wapens." Volgens haar mag de mogelijkheid nooit van tafel worden geveegd. "Presidenten hebben sinds de Koude Oorlog de mogelijkheid van nucleare wapens gebruikt om de vrede te bewaren. Ik geloof niet dat een president deze optie zomaar zou moeten schrappen'', aldus Clinton.

Sinds het CNN/YouTube-debat van twee weken terug vliegen de kandidaten elkaar in de haren over het buitenlandbeleid. Obama zei dat hij de leiders van landen als Iran, Cuba of Noord-Korea wel wilde ontmoeten als het zou helpen. Clinton haakte er meteen op in door de zeggen dat ze niet gebruikt wilde worden voor "politieke propaganda". Sindsdien liggen de beide kandidaten met elkaar overhoop.

Obama, die zijn opmerkingen afgelopen woensdag in Washington maakte, heeft nog niet gereageerd. Maar het debat tussen de twee zal ongetwijfeldt een voortzetting krijgen. En gelukkig maar, daar zijn de verkiezingen natuurlijk ook voor.

Lees ook:Clinton schommelt met nucleare wapens
Lees ook:Obama: nooit nucleare wapens gebruiken
Lees ook:Giuliani: nucleare aanval op Iran niet uitsluiten
Lees ook:Giuliani blijft fel richting Iran
Lees ook:Voormalige vlam van Bill stemt op Hillary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.