Edwards en Obama vallen Clinton aan

John Edwards en Barack ObamaHet ging er hard aan toe gisteren in Chicago. Tijdens een debat, georganiseerd door bloggers,  werden er flink wat beschuldigingen over en weer uitgedeeld. Hillary Clinton kreeg het aan de stok met Barack Obama en John Edwards. Zij vonden dat ze geen geld van lobbyisten meer moest aannemen, Clinton weigerde dit.

"Veel van die lobbyisten, of we het nou leuk vinden of niet, vertegenwoordigen echte Amerikanen", aldus Clinton. Haar opmerking stuitte op boe-geroep bij de veelal linkse bloggers. Het onderwerp werd aangesneden door John Edwards, hij daagde Clinton rechtsstreeks uit om deze donaties niet meer aan te nemen. Edwards vroeg alle Democraten samen af te spreken geen geld van lobbyisten meer aan te nemen.

De vraag werd al eerder vanuit het publiek aan Hillary gesteld, toen ontweek de Senator uit New York de vraag nog: "Dat is een standpunt dat John Edwards zeker heeft ingenomen", haar algemene opmerking zorgde voor een storm aan gelach. Nadat Edwards er heel slim nog maar even op doorging gaf Clinton uiteindelijk antwoord: "Ja, ik neem dat geld aan." Ze wees erop dat niet alleen bedrijven lobbyen. "Ze vertegenwoordigen verpleegsters, sociale medewerkers en, ja, ze vertegenwoordigen ook bedrijven die veel mensen in dienst hebben."

Uiteindelijk zag ook Barack Obama, die de afgelopen weken al regelmatig in de clinch lag met Clinton, zijn kans schoon. Hij veegde het antwoord van Hillary van tafel: "Dat zijn geen echte Amerikanen, lobbyisten hebben een agenda."

Het debat was een thuiswedstrijd voor John Edwards. De progressieve Democraat is populair onder veel bloggers, het was niet moeilijk te zien dat hij zich als een vis in het water voelde.

Lees ook:Obama weigert ‘teamplay’ met Edwards
Lees ook:Edwards en Obama halen fel uit naar Clinton
Lees ook:Clinton stort 850.000 dollar terug
Lees ook:Democraten maken zich op voor (alweer) nieuw debat
Lees ook:Bloggers: Google “spamt” anti-Obama websites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.