Obama haalde toch meer geld op dan Clinton

Hillary Clinton en Barack ObamaHeeft ze gesjoemeld? Of zijn er gewoon wat "foutjes" gemaakt bij het tellen van de dollars? Het nieuws is er niet minder spectaculair om. Barack Obama heeft in het allereerste kwartaal net iets meer geld opgehaald dan Hillary Clinton. Uit nieuwe cijfers blijkt dat Hillary iets heeft overdreven.

Het was groot nieuws in april: Hillary haalde een recordbedrag binnen voor een Democratische presidentskandidaat. De voormalige First-Lady wist maar liefst 26 miljoen dollar op te halen, net iets meer dan haar grootste tegenstander Obama (25,7 miljoen). Hoewel het nipt was, had Hillary de "money-primary" gewonnen.

Maar nieuwe cijfers laten een iets ander beeld zien. Bij de incassering van het geld bleek dat sommige donoren dubbel op de lijst staan, ook waren sommige donaties boven het wettelijk toegestane maximum. Het resultaat: het bedrag moet iets naar beneden worden bijgesteld. Officieel heeft Clinton nu 25,6 miljoen dollar opgehaald, inderdaad: een ton minder dan Obama. Dat moet toch even worden rechtgezet.

Ook klopte het aantal donoren van Clinton niet. Barack Obama heeft nu meer geld van verschillende donoren gehad dan Hillary Clinton. Niet gek voor een debuterende Senator die het opneemt tegen een grootheid als Hillary.

Lees ook:Democraten halen opnieuw meeste dollars op
Lees ook:Obama zoekt het grote geld bij Clinton-supporters
Lees ook:Update: Clinton haalt 27 miljoen op
Lees ook:Democraten en Republikeinen aan elkaar gewaagd
Lees ook:Obama haalt 32,5 miljoen dollar op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.