Democraten en Republikeinen aan elkaar gewaagd

Met de tussentijdse congresverkiezingen van november in het vooruitzicht proberen beide partijen zoveel mogelijk geld op te halen. Uit een voorlopige ‘tussenstand’ blijkt ze beiden ongeveer evenveel dollars hebben opgehaald.

Volgens de USA Today heeft de Republikeinse partij momenteel 128 miljoen dollar van donoren ontvangen, tegenover 125 voor de Democraten.

Het geld zal worden uitgegeven aan verkiezingen in enkele belangrijke (lees: spannende) districten. Een groot deel van het Congres, dat bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, staat in november op het spel.

Het feit dat beide partijen evengeel geld hebben opgehaald is opmerkelijk gezien de Republikeinse partij normaal gesproken meer dollars weet binnen te slepen. Zo haalde de partij in 2006 151 miljoen op, tegenover 80 miljoen voor de Democratische partij.

Een belangrijke oorzaak van de huidige cijfers is het openlijke geruzie binnen de Republikeinse partij. Tevens beschikken de Democraten sinds de verkiezing van president Obama over een gigantisch netwerk aan donateurs.

Lees ook:Republikeinen komen geld tekort
Lees ook:Campagnes voor congresverkiezingen breken record
Lees ook:‘Republikeinse partij bijna bankroet’
Lees ook:‘Voorzitter Republikeinen moet opstappen’
Lees ook:Ook de Gouverneurs laten de dollars rollen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.