Pennsylvania: Clinton en Giuliani alleenheersers

Jaja, weer een nieuwe peiling. Dit keer uit de staat Pennsylvania. BIj de koplopers is het beeld niet erg verassend, opnieuw zijn het Hillary Clinton en Rudy Giuliani die bij hun partijen de meeste stemmen pakken. Het grote nieuws komt dit keer van hun tegenstanders, die scoren namelijk wel erg slecht in deze staat.

Bij de Democraten staat Clinton op maar liefst 41% van de stemmen. Er zijn staten waar ze nog hoger scoort, het is het bedroevende resultaat van haar tegenstanders dat zo opvalt. Barack Obama, die in sommige staten erg dicht bij haar in de buurt komt, staat hier op slechts 12% van de stemmen. Ook John Edwards (8%) doet het uitermate slecht.

Bij de Republikeinen is eenzelfde beeld te zien, Giuliani staat daar met 31% aan kop. Opnieuw geen ongewoon hoog resultaat voor de oud-burgemeester van New York, het is ook hier het slechte resultaat van zijn partijgenoten dat zo opvalt. John McCain staat hier op slechts 8% van de stemmen. Ook Fred Thompson, die in de landelijke peilingen hoog scoort, zou hier op slechst 8% uitkomen. Ook Mitt Romney kan met zijn 7% allesbehalve tevreden zijn.

De andere kandidaten moeten er dus nog flink aan trekken. Want het winnen van een dergelijke grote staat is uitermate belangrijk in de voorverkiezingen.

Lees ook:Clinton en Giuliani aan de leiding in Minnesota
Lees ook:Thompson aan kop in South-Carolina, evenals Clinton
Lees ook:Het is nog steeds spannend in Iowa…
Lees ook:PeilingProfiel: John Edwards
Lees ook:Rondje langs de belangrijke staten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.