Giuliani en Thompson nek-aan-nek in nieuwe peiling

Het wordt eindelijk weer eens spannend! Al moet Fred Thompson zich nog officieel kandidaat stellen, Rudy Giuliani moet zich flink wat zorgen gaan maken. Volgens een laatste peiling staan de twee kandidaten nek-aan-nek onder de landelijke Republikeinse kiezers. Bij de Democraten blijft Hillary Clinton de touwtjes sterk in handen houden.

Fred ThompsonVolgens peilingbureau Rasmussen kan Giuliani rekenen op 23% van de stemmen, Fred Thompson is hem vrijwel volledig genaderd met 22%. Een ware thriller dus, helemaal omdat Thompson zich nog in de race moet mengen. De verwachting is dat hij dit in de komende maanden zal doen. Onderaan is het ook spannend. Mitt Romney en John McCain zouden beiden op 14% van de stemmen uitkomen, al zullen ze daar beiden niet erg tevreden mee zijn.

Bij de Democraten is het wat minder spannend. Hillary Clinton staat met 38% van de landelijke stemmen met een straatlengte voorsprong aan kop. Barack Obama (26%) komt nog een beetje dichtbij, maar John Edwards (15%) scoort ondermaats. Bill Richardson sluit de rij met 3% van de kiezers.

Lees ook:Giuliani herpakt zich in nieuwe peiling
Lees ook:Peiling: Thompson naast Giuliani, Clinton blijft aan kop
Lees ook:Peiling: alleen Giuliani succesvol in mogelijke tweestrijd
Lees ook:Clinton en Thompson aan kop in North-Carolina
Lees ook:Clinton en Giuliani behouden leiding in nieuwe poll

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.