Peiling: alleen Giuliani succesvol in mogelijke tweestrijd

Rudy GiulianiDe Democraten hebben een grote voorsprong in veel peilingen. Zowel Hillary Clinton, Barack Obama als John Edwards zijn populairder dan de meeste Republikeinen. Er is maar een man die roet in hun eten kan gooien: Rudy Giuliani. Volgens peilingen wint hij in een mogelijke tweestrijd.

Het peilingbureau Rasmussen onderzocht een aantal mogelijke combinaties. Het resultaat: Rudy Giuliani is de enige Republikeinse kandidaat die een Democratische tegenstander kan verslaan. En dat is goed nieuws voor hem, want als iets je wel aan stemmen kan helpen is het wel zo'n peiling.

Volgens de meeste peilingen zal de strijd in november 2008 gaan tussen Giuliani en Clinton, beiden staan zowel in de landelijke peilingen als in veel staten aan kop. Bij een tweestrijd zou Giuliani uitkomen op 47% van de stemmen, dit tegen slechts 40% voor Hillary. Opvallend is dat 13% van de kiezers hun keuze dan nog niet gemaakt heeft, een beetje spannend wordt het dus nog wel.

Zowel John McCain als Fred Thompson, die het in de landelijke peilingen net als Giuliani goed doen, moeten het afleggen in een mogelijke tweestrijd. Clinton zou McCain met 46 tegen 44% verslaan, Fred Thompson (43%) doet het nog slechter tegen Clinton (46%).

En wat nu als niet Clinton maar Obama, en niet Giuliani maar Romney de voorverkiezingen winnen? Barack Obama (51%) zou de vloer aanvegen met Mitt Romney (40%). Kortom, vooralsnog kan alleen Rudy Giuliani de Republikeinen aan hun derde overwinning op rij helpen.

Lees ook:Democraten houden voorsprong in tweestrijd
Lees ook:Giuliani: alleen ik kan Clinton verslaan
Lees ook:Democraten winnen in mogelijke tweestrijd
Lees ook:Spannende verkiezingen bij tweestrijd
Lees ook:Giuliani al met gedachte bij volgende verkiezingen

Eén reactie op “Peiling: alleen Giuliani succesvol in mogelijke tweestrijd

  1. Chantal

    Rudy Giuliani is ook vrij progessief vergeleken met de andere Republikeinen, logisch dat hij het het best doet tegen Hillary.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.