Romney: huwelijk tussen man en vrouw moet vastgelegd worden

Mitt RomneyDe Republikein was er als de kippen bij om een juridische uitspraak in Iowa met de grond gelijk te maken. Luttele minuten na het vonnis, dat een verbod op het homohuwelijk afwees, kwam Romney met een verklaring waarin hij zegt het homohuwelijk landelijk te willen verbieden. Deze reactie moet volgens mij een recordtijd zijn.

Het campagneteam van Romney zat er waarschijnlijk al op te wachten. Direct na het vonnis moest het persbericht de deur uit, je wilt tenslotte niet de zoveelste zijn met een reactie.

"Het vonnis in Iowa van vandaag is een nieuw voorbeeld van een rechtbank met ongekozen rechters die de eigenschappen van het huwelijk opnieuw willen samenstellen", aldus Romney in z'n verklaring. Volgens de Republikein laat deze uitspraak zien dat er een federaal verbod op het homohuwelijk moet komen, iets wat president Bush onlangs ook probeerde.

Het is duidelijk dat Romney dit puur doet om de conservatieve Republikeinen aan te spreken. Zijn wisselende standpunten ten aanzien van abortus maken hem niet erg populair onder deze groep.

Lees ook:Strijd om homohuwelijk nog lang niet ten einde
Lees ook:Zware klap voor homo-emancipatie in Maine
Lees ook:Strijd om homohuwelijk trekt richting Maine
Lees ook:Republikeinen gokken op het homohuwelijk
Lees ook:Staten worstelen met Sharia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.