Strijd om homohuwelijk trekt richting Maine

Over een kleine week wordt in Maine gestemd over het homohuwelijk. De staat keurde het zogenaamde same-sex marriage onlangs goed, maar tijdens een speciale verkiezingsronde kan de wet alsnog worden teruggedraaid.

Vandaar dat allerlei belangenorganisaties massaal naar de staat gekomen zijn om campagnes voor en tegen dit huwelijk te voeren. De kans bestaat dus dat het homohuwelijk alsnog wordt teruggedraaid.

Vorig jaar november gebeurde dit ook in Californië. Hoewel de staat het homohuwelijk aanvankelijk legaliseerde draaiden de kiezers dit in een referendum weer terug.

De kans bestaat dat dit ook in Maine gebeurt. Uit recente peilingen blijkt dat ongeveer 50% van de kiezers het homohuwelijk wil handhaven. Zo’n 45% zegt de legalisatie terug te willen draaien.

President Obama bemoeit zich niet met de verkiezingsstrijd in Maine. Wel heeft hij onlangs toenadering gezocht richting de homoseksuele gemeenschap. Zo zei hij onlangs Don’t Ask Don’t Tell af te willen schaffen. Deze wet verhindert dat Amerikaanse militairen voor hun geaardheid uit kunnen komen.

Het homohuwelijk ligt gevoelig in de VS. Slechts vijf van de vijftig staten legaliseerden het. De Republikeinse partij is zelfs voorstander van een landelijk verbod op het huwelijk.

Lees ook:Zware klap voor homo-emancipatie in Maine
Lees ook:New York laat homohuwelijk aan zich voorbij gaan
Lees ook:Huckabee strijdt tegen het homohuwelijk
Lees ook:Strijd voor homohuwelijk gaat historische fase in
Lees ook:Strijd om homohuwelijk nog lang niet ten einde

0 reacties op “Strijd om homohuwelijk trekt richting Maine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.