McCain claimt gelijk in Irak-strategie

John McCainVoor John McCain is het nieuwe Irak-rapport duidelijk: hij had gelijk. De Republikein, die een groot voorstander van de oorlog in Irak is, zei dat de strategie die hij al tijden voorstelde nu blijkt te werken. Het komt hem goed uit,  goed nieuws uit Irak vergroot zijn kans op een plek in het Witte Huis.

"Voor bijna vier jaar volgden we een mislukte strategie in Irak. Ik zei dit al eerder, en werd er voor afgemaakt door partijgenoten en anderen. Ik zag dat het gedoemd was om te mislukken en eiste de strategie die nu dus zo goed werkt", aldus McCain.

Dat de Republikein zich zo positief uitlaat over het rapport is geen verassing. Veel kiezers hebben zich tegen hem gekeerd omdat hij de oorlog in Irak door dik en dun steunde, al maakte hij vaak wel korte metten met het beleid van president Bush. McCain is duideijk: "De oorlog was juist en nodig, de uitvoering was slecht."

Goed nieuws uit Irak betekent goed nieuws voor de campagne van McCain. Als de situatie in Irak verbeterd, en belangrijker: als de Amerikanen dit ook vinden, ziet zijn toekomst er ineens een stuk rooskleuriger uit.

Lees ook:Daar gaat ‘ie weer: McCain verdedigt Irak-beleid
Lees ook:McCain: terugtrekking zal voor meer oorlog zorgen
Lees ook:Paul: oorlog in Irak zorgt voor ‘blowback’
Lees ook:McCain wil samen met Obama naar Irak
Lees ook:Driekwart van Amerikanen negatief over Irak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.