Daar gaat ‘ie weer: McCain verdedigt Irak-beleid

Je kunt veel van hem zeggen, maar standvastig is hij in ieder geval wel. Terwijl zijn Republikeinse partijgenote zich angstvallig stilhouden verdedigd McCain nog maar eens het Irak-beleid. Hij deed dit na de presentatie van een rapport over de oorlog in Irak. Volgens het rapport gaat het daar iets beter, maar nog lang niet goed.

Tijdens een rally in New Hampshire, een staat die als een van de eerste voorverkiezingen zal houden, zei hij door te willen gaan met de oorlog in Irak. De Senator van Arizona gaf aan de oplossingen van de Democraten "gevaarlijk" te vinden. Volgens hem moeten de verkiezingen van 2008 een referendum over de oorlog in Irak worden.

Wat dat betreft krijgt hij het nog heel moeilijk. De oorlog in Irak is impopulairder dan ooit. Misschien is dat dan ook de reden waarom de campagne van McCain zo in het slop zit. Hoewel ik ook geen voorstander van de oorlog ben vind ik McCain in ieder geval een moedig politicus. Zijn twee grootste concurrenten Mitt Romney en Rudy Giuliani houden zich opvallend stil. McCain niet, en dat siert hem.

Lees ook:McCain claimt gelijk in Irak-strategie
Lees ook:Republikeins debat: Irak, Irak en Irak
Lees ook:McCain pakt Obama aan op Irak-standpunt
Lees ook:Giuliani valt Clinton aan op Irak-standpunt
Lees ook:McCain: terugtrekking zal voor meer oorlog zorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.