Giuliani’s radiogesprekken met New Yorkers

Rudy GiulianiEr stond vandaag een leuk artikel in de New York Times. De krant had een aantal interviews van Rudy Giuliani opgedoken uit de tijd dat hij nog burgemeester van New York was. Er wordt in ieder geval duidelijk dat Giuliani nogal hard uit de hoek kan komen.

De interviews maakten deel uit van het programma 'Live From City Hall with Rudy Giuliani', waairn de burgemeester wekelijks enkele vragen van New Yorkers beantwoorde. De Republikein stond erom bekend zijn burgers niet erg lief te benaderen.

Rudy GiulianiToen er in '98 een man de studio in belde om te vragen waarom er een advocatenkantoor was dat, als een van de weinigen, gratis parkeerplekken kreeg, wekte dat irritaties op bij de burgemeester. "Nou, laat me u eens een andere kant van deze zaak laten zien in plaats van de Marxistische kant die u schetst", aldus Giuliani.

Zo belde een vrouw in '99 de uitzending in om te klagen over de vele hopen hondenpoep die er in de stad lagen. Hoewel Giuliani het zelfs met haar eens was, kreeg de vrouw een snauw terug: "Hier wordt ik nou altijd boos over! Toen ik nog gewoon een burger was liep ik gewoon naar mensen toe en vertelde ik ze simpelweg dat ze slordig waren. Jij bent smerig bezig, ruim die troep achter je hond op joh!" Met andere woorden: waarom bent u zo laf dat u niets tegen die mensen zelf zegt.

De tapes met de uitzendingen van Giuliani zijn in totaal 55 uur lang en schetsen, volgens de New York Times, een interessant beeld van zijn burgemeesterschap.

In zijn boek 'Leiderschap' zegt Giuliani dat hij radio-optredens expres verkoos boven de geschreven pers: "Via de radio kan ik direct met mensen praten."

Hoewel de kans nihil is zou het toch leuk zijn als Giuliani, mocht hij tot president gekozen worden, ook dit soort radio-uitzendingen gaat houden. Hij mag dan alleen wel wat subtieler reageren op de vragen van bezorgde burgers.

Lees ook:Giuliani: laat mijn familie met rust
Lees ook:Storm van kritiek op “overloper” Giuliani
Lees ook:Inhaleerde Obama?
Lees ook:Ron Paul wint ook Straw Poll in NY
Lees ook:Giuliani: ik heb meeste ervaring van iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.