Conservatieve Christenen: kies Romney

Mitt RomneyHij is in ieder geval de minst erge van alle kwade, moeten ze in de kerk gedacht hebben. Een aantal Evangelische leiders hebben hun medeleiders in een brief opgeroepen om openlijk Mitt Romney te steunen. Dit omdat anders Rudy Giuliani of Hillary Clinton wellicht het Witte Huis zullen betreden.

Mark DeMoss, die de brief geschreven heeft, riep 150 Evangelische leiders op om zich allemaal te verzamelen rondom Romney. Volgens hem is dit de enige manier op "Christelijk Amerika" in veilige handen te houden.

Ik hoef niet eens te suggeren dat ze Romney de minst erge van alle kwade vinden, DeMoss geeft dit zelf ook toe. Volgens de leider moet Romney gesteunt worden omdat anders "meneer Giuliani profiteert van onze verdeelde steun onder alle kandidaten. Of, erger nog, dat we het presidentschap niet weggeven aan Hillary Clinton." Daar komt volgens hem nog bij dat Clinton dan waarschijnlijk een aantal leden van het Hooggerechtshof mag vervangen, die zal hij zeker weten veel te progressief vinden.

Romney zal ongetwijfeld in z'n nopjes zijn met deze brief. Hij ligt namelijk, omdat hij nog wel eens van standpunt wisselt, niet erg goed bij veel conservatieve Republikeinen. Zo was hij eerst voor en nu tegen abortus, ook was hij eerst voor homorechten en ziet hij dit nu ineens anders.

Kortom, een opmerkelijke maar begrijpelijke keuze. Giuliani is immers nog steeds "pro-choice" als het gaat om abortus, ook homo's moeten wat hem betreft kunnen rekenen op meer rechten.

Ik wil niet erg flauw zijn door steeds met deze video op de proppen te komen, maar het laat wel zien waarom Christelijk Amerika over het algemeen niet zo blij is met Romney. Zie hier een debat tussen hem en Ted Kennedy, voor een Senaatszetel van Massachusetss, de staat waar Romney later gouverneur van werd:

Lees ook:Anti-abortusorganisaties hopen op Romney
Lees ook:Thompson aan kop in South-Carolina, evenals Clinton
Lees ook:Romney opent aanval op Hillary
Lees ook:De Democraten veroveren gelovig Amerika
Lees ook:Clinton en Giuliani behouden leiding in nieuwe poll

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.