Anti-abortusorganisaties hopen op Romney

Organisaties tegen abortus hopen massaal dat Mitt Romney de Republikeinse nominatie zal binnenslepen. Volgens de organisaties, die zich 'pro-life' noemen, is hij de enige die het recht op leven kan beschermen.

De anti-abortusorganisaties hopen dat Romney zijn partijgenoot Giuliani kan verslaan. Mitt Romney lijkt de enige 'grote' Republikein die de huidige abortuswetgevingen in stand kan houden. Rudy Giuliani, die in de peilingen bovenaan staat, is een voorstander van abortus. Op de meer conservatievere Republikeinen hoeven de organisaties voorlopig niet te rekenen, de campagne van John McCain zit in het slop en Fred Thompson doet nog niet mee.

Bij de Democraten hoeven deze organisaties zoals gewoonlijk niet aan te kloppen. Vrijwel alle kandidaten zijn een voorstander van abortus, ofwel 'a women's right to choose'.

Het is opvallend dat de organisaties hun hoop vestigen op Romney. Hij mag dan conservatiever zijn dan Rudy Giuliani, er is veel onduidelijkheid over zijn standpunten ten aanzien van abortus. Op YouTube circuleert een video waarin Romney zegt een voorstander van abortus te zijn, tegenwoordig zegt hij een fel tegenstander te zijn. Toch vestigen de 'pro-life-organisaties' hun hoop op hem. Blijkbaar beginnen de ze een beetje zenuwachtig te worden van het succes van Giuliani.

Lees ook:Hulde voor Mitt Romney
Lees ook:Huckabee populair onder Christenen
Lees ook:Republikeinen eens over Irak, oneens over abortus
Lees ook:Conservatieve Christenen: kies Romney
Lees ook:Wie is het meest op tv?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.