Romney steeds populairder bij landelijke kiezers

Mitt RomneyDe Republikein Mitt Romney was de afgelopen week veel in het nieuws, gelukkig voor hem heeft dit een positief effect op de peilingen gehad. Rudy Giuliani en Fred Thompson hebben moeten inleveren bij de landelijke kiezers. Bij de Democraten is Hillary Clinton nog steeds met kop en schouders veruit het populairst.

Giuliani staat nog wel bovenaan, maar de 24% van de Republikeinse stemmen is veel minder dan de kleine 30% waar hij een aantal weken terug nog op kon rekenen. Ook Fred Thompson, die Giuliani onlangs nog naderde met 28%, staat nu op 19%. Mitt Romney komt steeds dichterbij en zou vandaag de dag 16% van de landelijke Republikeinse kiezers aan zich binden. De campagne van John McCain zit nog steeds in het slop, de Senator uit Arizona komt niet verder dan 12% van de stemmen.

Bij de Democraten staat Clinton nog steeds op een gigantische voorsprong, maar liefst 49% van de kiezers zegt op haar te gaan stemmen. Barack Obama (22%) en John Edwards (12%) mogen de scherven opruimen, Bill Richardson (3%) sluit tenslotte de rij.

Het wordt dus alsmaar spannender bij de Republikeinse partij, zeker als Romney de steun krijgt van de conservatieve achterban van de partij. Daar komt bij dat de voormalige gouverneur van de staat Massachusetts een eigen vermogen van honderden miljoenen heeft, aan geld dus geen gebrek.

Ik moet zeggen dat ik ook wel gecharmeerd ben van Romney. Z'n standpunten over abortus, het homohuwelijk en euthanasie steun ik zeker niet. Maar Romney is iemand die z'n eigen zakenimperium van de grond af heeft opgebouwd, ook heeft hij de Olympische Spelen van Salt Lake City van de afgrond gered. Zo iemand als hem zou een zegen zijn voor de Amerikaanse staatskas, die naar acht jaar president Bush tot op het bot geplunderd is.

Voor degene die hem nog niet kennen, hier een campagnevideo van Romney:

Lees ook:Clinton en Romney leiden in New Hampshire
Lees ook:Giuliani herpakt zich in nieuwe peiling
Lees ook:Giuliani nek-aan-nek met Thompson
Lees ook:Giuliani en Thompson nek-aan-nek in nieuwe peiling
Lees ook:Het is nog steeds spannend in Iowa…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.