Obama en Oprah: een doorslaand succes

Oprah Winfrey, Michelle en Barack ObamaZe had het eigenlijk niet beter kunnen doen, Oprah Winfrey was gisteren een doorslaand succes. In Iowa gaf ze, samen met Barack Obama en zijn vrouw Michelle, het in grote getale toegestroomde publiek een avond om eens goed over na te denken. Maar, wat zijn de gevolgen voor Obama?

De speech van Winfrey had werkelijk alles. Ze sprak over hoop, een nieuwe manier van politiek bedrijven en zette puntsgewijs uiteen waarom zij voor het eerst in haar leven openlijk een kandidaat steunt.

Volgens haar is dat omdat Barack Obama de eerste politicus is die "echt verandering" kan brengen. "Daarom nodig ik normaal nooit een politicus uit in mijn show, ik heb maar een uur", aldus Winfrey.

Ze begon – heel slim – met te zeggen dat ze heel goed snapt dat haar speech voor Obama iets totaal anders is dan haar Book Club, of haar "Oprah's Favorite Things-show". Maar volgens de talkshowhost is haar steun voor Obama, waarvan ze de invloed niet kent, om te laten zien dat er iemand is die echt voor verandering kan zorgen.

"Het maakt niet uit hoelang je in Washington gezeten hebt. Als je er steeds hetzelfde doet, verandert er niets", waarmee Winfrey de critici van Obama, die zeggen dat hij te weinig ervaring heeft, de mond wilde snoeren.

De komende tijd zal ze nog een aantal staten aandoen samen met Obama en zijn vrouw. De Amerikaanse media speculeren maar al te graag over haar invloed, zal Obama stijgen in de peilingen?

Ik denk het wel, al zal het niet enorm zijn. Mensen wisten immers al dat Oprah de Senator uit Illinois steunde. Toch zal haar invloed, die natuurlijk enorm is, de Democraat zeker goed doen.

Bekijk hier het eerste deel van de speech van Oprah Winfrey:

Lees ook:Wat is de invloed van Oprah?
Lees ook:Obama en Oprah bouwen uit…
Lees ook:De opvolger van Oprah: Ellen
Lees ook:Oprah op campagne voor Obama?
Lees ook:‘Oprah goed voor meer dan een miljoen stemmen’

5 reacties op “Obama en Oprah: een doorslaand succes

  1. Jeroen

    Het is wel interessant om te zien wat haar invloed zal zijn. Wachten op de nieuwe polls dus.

      /   Beantwoorden  / 
  2. souphia

    welk normaal denkend mens zou dit nou serieus nemen, deze vrouw is gewoon zooooo jaloers, ik vind het gewoon SCHANDALIG dat deze low-life de kans heeft gekregen om dit te doen, wat heeft deze Bokita voor de wereld gedaan, behalve de wereld lelijker gemaakt met haar verschijning. zeker vergeten wat Oprah in het land van herkomst van deze Bokita heeft gedaan, zeker boos dat ze dat misgelopen heeft. Dit wijf zou bij Oprah op de bank uitgenodigd moeten worden ff kijke of ze dan nog zo met die rubberen lippen lult.
    WEG ERMEE!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. souphia

    Mijn commentaar was natuurlijk niet naar Oprah gericht maar naar dat afrikaanse misbaksel die met een lamp bij haar gezicht (alsof ze al niet eng genoeg is) Oprah zit af te kraken. Dus sorry voor het misverstand.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Maikel

    Ik vind Obama een prima president, hij heeft misschien iets te veel beloofd. Maar hij is anders dan andere. Welke andere president leest voor aan kinderen ? Dat soort dingen maken hem speciaal. en dat vind ik echt goed aan hem. Ik gun hem echt al het beste. en iedereen een gelukkig 2010

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.