De opvolger van Oprah: Ellen

Nu Oprah Winfrey volgend jaar haar talkshow beëindigd ontstaat er een enorm vacuüm op de Amerikaanse middagtelevisie. Een gat dat Ellen Degeneres waarschijnlijk met succes zal vullen.

Want de comédienne, die sinds 2003 met haar eigen Ellen Degeneres Show concurreert met Oprah, wint langzaam maar zeker aan populariteit.

Zo scoort Degeneres de afgelopen maanden regelmatig evenveel kijkers als Winfrey. Ook zouden televisiekijkers haar net zo’n warme persoonlijkheid vinden als Winfrey, die hoog scoort in deze ‘aaibaarheidsfactor’.

Televisiezender NBC heeft inmiddels bekendgemaakt het contract met Degeneres verlengd te hebben tot en met 2014. Haar kijkcijfers zullen ongetwijfeld verder toenemen wanneer haar grootste concurrentie, de Oprah Winfrey Show, in 2011 van het scherm verdwenen is. Andere concurrenten zijn Dr. Phil en Dr. Oz.

Of Ellen ook in Nederland een waardige opvolgster van Oprah zal worden is nog maar de vraag. Een paar jaar terug was ze tijdelijk op RTL 4 te zien, maar die zender houdt het nog even bij Oprah.

Lees ook:Twee concurrentes, twee vriendinnen
Lees ook:Amerika mist Oprah nu al
Lees ook:Wie moet Oprah Winfrey vervangen?
Lees ook:YouTube-kanaal van Oprah is een succes
Lees ook:Slechte start voor OWN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.