Ross Perot laat van zich horen

Hij geeft weinig interviews, maar als hij er een geeft haalt het ook meteen alle headlines. Ross Perot, onafhankelijk presidentskandidaat in 1992, was een van de meest succesvolle "third party candidates" uit de Amerikaanse geschiedenis. Hij zegt zelf nu op Mitt Romney te zullen gaan stemmen.

George Bush, Ross Perot en Bill ClintonDe multimiljonair, die inmiddels 77 is, nam zelf contact op met een journalist van NewsWeek. Hij had "wat recht te zetten", en liet zijn licht schijnen over de spannende presidentsverkiezingen van nu. De journalist luisterde maar al te graag, en zo gaf Perot z'n mening over onder andere Hillary Clinton, Barack Obama, Mitt ROmney en president Bush.

Perot zou, in tegenstelling tot veel andere kiezers, juist op Romney stemmen vanwege zijn Mormoonse geloof. "Toen ik in het leger zat en ik voor het eerst Mormonen ontmoette vroeg ik waarom ze zulke goede officieren waren, dit kwam omdat ze een sterke familieband hebben", aldus de Texaan.

Tijdens de presidentsverkiezingen deed Perot met z'n Reform Party ook mee, de onafhankelijke multimiljonair bekostigde z'n campagne helemaal zelf en haalde een kleine 20% van de stemmen. Uiteindelijk wist Bill Clinton (43%) te winnen door meer kiesmannen binnen te halen dan George Bush senior (37%).

Perot "bewondert" Obama's welbespraaktheid, maar vroeg zich af waarom er zo weinig ophef was over het feit dat hij een Moslim is. "Dat is toch erger dan een Mormoon?" De journalist legde hem direct uit dat de Democraat Christelijk is en de geruchten over z'n Moslim-geloof verzonnen zijn.

Een hekel aan Hillary Clinton heeft hij niet, maar hij is "ook geen fan" van haar. Zo heeft Perot een bumpersticker waarop staat: "Monica Lewinsky's ex-boyfriend's wife for president", dat zegt genoeg.

Over president Bush is hij ook niet erg te spreken. "De situatie is nu nog erger dan in 1992, als er ooit de tijd was om orde op zaken te stellen is het nu wel", aldus de miljonair. "Het is alsof je kanker hebt en het blijft ontkennen." Al geeft hij vooral Bush z'n medewerkers de schuld: "Hij is een fatsoenlijk mens, maar dat kun je niet van degene om hem heen zeggen."

Voor wie nog nooit van Perot gehoord heeft is de volgende video wellicht interessant. Het is het begin van het tweede debat tussen George Bush, Perot zelf en Bill Clinton. Het was de eerste keer dat een onafhankelijke kandidaat deel mocht nemen aan de debatten:

Lees ook:Amerikaanse media: doet Bloomberg toch mee?
Lees ook:Amerikanen willen derde kandidaat
Lees ook:YouTube: een schat aan informatie
Lees ook:Kandidaten melden zich voor 2012
Lees ook:Wat is jouw favoriete aflevering van Larry King?

2 reacties op “Ross Perot laat van zich horen

  1. Ron

    Laten we hopen dat Bloomberg meedoet, dan kan het nog wel eens nog spannender gaan worden :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jaap

    Bloomberg, Romney en Obama zou een leuke verkiezingsstrijd worden inderdaad.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.