De spanning stijgt in South Carolina en Nevada

Barack ObamaVandaag is het spannend in de staat Nevada, hier kunnen de kiezers bepalen wie hun partij naar het Witte Huis moet leiden. De Republikeinen hebben het extra druk, hun kiezers gaan ook in de staat South Carolina naar de stembus. Het belooft dus weer spannend te worden.

Allereerst Nevada, daar hoopt Mitt Romney bij de Republikeinen zijn koppositie te versterken door hier opnieuwe "geen gouden medaille" binnen te slepen. Volgens de laatste peilingen kan hij op 26% van de stemmen rekenen, John McCain volgt hem op 21%. Mike Huckabee (12%), Rudy Giuliani (12%), Fred Thompson (11%) en Ron Paul (7%) lijken hier niet te gaan winnen.

Bij de Democraten heeft Hillary Clinton (37%) een nipte voorsprong op Barack Obama (33%), zoals gewoonlijk volgt John Edwards op een goede derde plaats (20%).

Hoewel de Democraten pas op 26 januari naar South Carolina gaan, mogen de Republikeinse kiezers hun stem ook vandaag uitbrengen. De laatste polls laten een voorsprong zien van McCain (28%), maar Huckabee (24%) geeft zich nog niet gewonnen. Ook hier lijkt de rest geen kans op de overwinning te maken, Romney (17%), Thompson (14%), Paul (4%) en Giuliani (3%) mogen de scherven opruimen.

Mochten de peilingen gelijk krijgen, dan gaat de tweestrijd tussen Obama en Clinton onvermindert door op weg naar "Super Tuesday". Bij de Republikeinen zal Romney zijn positie versterken, gevolgd door een veerkrachtige McCain.

De echte uitslagen, want zeker weten doen we het natuurlijk nooit, staan morgen uiteraard meteen op deze weblog. Ook de allerlaatste reacties zullen hier terug te lezen zijn.

Lees ook:Rondje langs de belangrijke staten
Lees ook:Democraten en Republikeinen nek-aan-nek
Lees ook:Overzicht van peilingen in vier staten
Lees ook:Spannende verkiezingen bij tweestrijd
Lees ook:New York gaat massaal voor Giuliani en Clinton

Eén reactie op “De spanning stijgt in South Carolina en Nevada

  1. Josh

    Als Hillary Clinton in Nevada weet te winnen, kan ze dat wellicht voortdragen richting South Carolina, dat zou voor Obama niet zo mooi zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.