Obama en McCain weigeren eerste confrontatie

ABC NewsDe zender ABC dacht zich heel slim als eerste te melden voor de "townhall meetings" tussen Barack Obama en John McCain. De beide campagnes besloten echter om de uitnodiging af te slaan, ze wilden ook de andere zenders een kans geven.

ABC News daagde  de beide campagnes uit om in Manhatten samen te komen debatteren, 90 minuten lang, zonder een presentator of uitgeschreven format.

De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, steunt het idee, en wil zelfs als gastheer optreden.

Hoewel de kans steeds groter lijkt dat deze losse serie debatten er toch gaan komen, zal het in ieder geval niet een feestje van ABC worden.

Campagnewoordvoerders van Obama en McCain lieten weten dat de debatten er best kunnen komen, maar dat ze beschikbaar zullen zijn voor "alle zenders", en zelfs een livestream via het internet.

Mochten de debatten er komen, zal het een ongekende breuk zijn in de geschiedenis van de presidentsverkiezingen. In 1960 werden de debatten, later uitgegroeid tot drie confrontaties, ingevoed. De kans bestaat nu dus dat het er nog meer worden, en dit keer zelfs in een veel losser format. Oftewel, geen format.

Lees ook:Spanning loopt op voor presidentsdebatten
Lees ook:Biden en Palin bereiden zich voor op confrontatie
Lees ook:Obama en McCain komen er samen niet uit
Lees ook:Commissie maakt presidentsdebatten bekend
Lees ook:Obama en McCain gaan los in hun tweede confrontatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.