Biden en Palin bereiden zich voor op confrontatie

Het wordt het enige debat tussen Joe Biden en Sarah Palin, en veel Amerikanen gaan er voor zitten. Het kan weleens het best bekeken debat ooit worden, want de aandacht voor de twee "running mates" is groter dan ooit

Sarah PalinHet nieuws dat John McCain in de gouverneur van Alaska zijn vice-president had gevonden sloeg in als een bom.

De "pitbull met lippenstift" leek niet meer stuk te kunnen, toch is niet iedereen meer zo onder de indruk van Palin. Is ze echt ervaren genoeg?

Zo ja, dan heeft ze dat in haar interviews met de drie grote zenders wel erg goed weten te verbergen. Zowel ten aanzien van de oorlog tegen het terrorisme als de economie ging ze flink in de fout.

Vandaar dat ze door het campagneteam van McCain op een "debate camp" is gezet. Ze mag vannacht geen grote fouten maken voor het miljoenenpubliek.

Opzich moet dat kunnen. Het format is erg strak, ruimte voor fouten is er dus vrijwel niet. Ze moet in ieder geval niet uit gaan leggen dat ze veel internationale ervaring heeft omdat haar staat Alaska tussen Rusland en Canada in ligt;

Haar Democratische tegenstander, Joe Biden, zou eigenlijk klaar voor de confrontatie moeten zijn. Niet alleen loopt hij al drie decennia op de Senaatsvloer, ook heeft hij al veel debatten achter de rug.

Joe BidenTijdens de voorverkiezingen dit jaar nam hij deel aan ongeveer vijftien debatten.

Dat is een stuk minder dan zijn partner Obama en diens rivale Hillary Clinton. Biden scoorde in de eerste verkiezingen slecht, na de uitslag in Iowa verliet hij dan ook het speelveld.

Volgens veel journalisten moet Biden vooral zorgen dat grote fouten vermijdt door zijn antwoorden kort te houden. Als rasechte Senator heeft hij de reputatie om veel te lang te praten.

Deze korte antwoorden moeten geen probleem zijn, dat is zelfs het format. Bovendien wist hij zich ook prima onder controle te houden tijdens de Democratische debatten eerder dit jaar;

De Amerikaanse tv-zenders verwachten in ieder geval flinke records te scoren door de hoge verwachtingen. Traditioneel zijn de debatten met VP's altijd iets feller dan de gewone debatten.

Morgenochtend vind je op deze weblog in ieder geval alles over deze spannende confrontatie. De laatste video's, reacties en peiligen zijn dan hier te lezen.

Lees ook:Palin neemt loopje met critici in confrontatie met Biden
Lees ook:Spanning loopt op voor presidentsdebatten
Lees ook:De grote verliezers, en verrassingen
Lees ook:Democraat of Republikein?
Lees ook:Wie kijkt er naar de debatten?

Eén reactie op “Biden en Palin bereiden zich voor op confrontatie

  1. don klerkx

    Weer een lange ncht dus (vandaar die kleine, vierkante oogjes die ik langzamerhand krijg), maar wel de moeite waard!
    Bovendien zendt CNN meestal s ochtends een herhaling uit.
    Het wordt dus een debat tussen de ervaren rots uit de Senaat en een onervaren gouverneur uit een kleine staat.
    En daar ligt ook de valkuil voor Biden!
    Palin zal ongetwijfeld haar vrouwelijke charmes in de strijd gooien, en Biden zijn decennia-lange ervaring.
    Het gevaar schuilt in de ‘underdog’-positie – die moet Biden niet onderschatten! Men (en niet alleen Amerikanen hoor) zijn daar nogal gevoelig voor.
    Al met al, toch de moeite waard om vooral te kijken; luisteren mag en moet ook, maar wat ze zeggen is voor 90% voorgeprogrammeerd.
    Maar ja, die resterende 10% maakt het spannend!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.