Obama maakt keuze uit 20 mogelijke VP’s

John Edwards en Barack ObamaTerwijl bij John McCain al veel bekend is over zijn keuzes voor een vice-presidentskandidaat, weten analysten bar weinig te vertellen over Barack Obama's lijstje. Maar nu heeft zijn eigen "search team" iets meer naar buiten gebracht over de stand van zaken. De keuze gaat nu tussen 20 man.

Voglens CNN heeft zijn team, bestaande uit drie personen, inmiddels gesprekken gevoerd met al deze mensen. In dit onderzoeksteam zit ook Caroline Kennedy.

De vier voormalige Democratische presidentskandidaten Chris Dodd, Joe Biden, John Edwards en Bill Richardson staan ook allemaal op dit lijstje. Hoewel Edwards al gezegd heeft "geen interesse" te hebben, neemt Obama's team het zekere voor het onzekere.

Hillary ClintonHillary Clinton zou niet een van de opties zijn. Zoals ik al eerder heb uitgelegd is dit niet erg onlogisch. Ze zou Obama's mantra van "change" niet ten goede komen.

Daarbij komt dat de Democraat zwak over kan komen wanneer de indruk zou bestaan dat Hillary hem zou dwingen haar als Vice-Presidentskandidaat te nemen.

Ik denk dat de kans ook het grootst is dat Clinton voor zichzelf een belangrijke rol in de Senaat weggelegd ziet. Bovendien kan ze in 2012 of 1016 opnieuw een gooi naar het Witte Huis kunnen doen.

Ook de Gouverneurs van Ohio en Pennsylvania worden genoemd. Ze waren beiden supporters van Clinton, het zijn beide blanke mannen en ze vertegenwoordigen beiden een belangrijke "swingstate".

De kans dat Obama snel een keuze gaat maken is nihil. De Senator uit Illinois heeft gezegd "geen haast" te maken, hij zal zich niet laten "ophitsen" door de media.

Lees ook:John Edwards geeft alles toe, opnieuw
Lees ook:De twee mogelijke VP’s; Edwards en Nunn
Lees ook:Wie wordt de nieuwe Vice-President?
Lees ook:Obama vs Clinton, de tweede ronde
Lees ook:Een leuke video over Hillary en haar kiezers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.