Michelle Obama: Barack zal strijden voor homorechten

Barack en Michelle ObamaVolgens zijn vrouw Michelle zal Barack Obama zich hard maken voor de acceptatie van homo's in de VS. Hij zal "net zo hard" werken als in zijn strijd tegen armoede. De vrouw van Obama zei dit tegen de Democratische homo-organisatie. Tijdens haar speech vergeleek ze hun strijd met die van Afro-Amerikanen.

"Barack gelooft dat we moeten vechten voor de wereld zoals die moet zijn, een wereld waarin we samenwerken om te strijden tegen discriminatie", aldus Michelle Obama. Ze voegde eraan toe dat we allemaal hier zijn dankzij de "Civil Rights Union".

De vrouw die de eerste Afro Amerikaanse First Lady hoopt te kunnen worden deed haar uitspraken voor de "Gay and Lesbian Leadership Council" van de Democratische partij, in New York.

Haar manlief Barack gaf tijdens de voorverkiezingen al aan hij zich in zal zetten voor gelijke rechten voor homostellen, maar zover als een homohuwelijk wilde hij niet gaan;

Lees ook:Ook Michelle mengt zich in de strijd
Lees ook:Michelle Obama is enige hoop van haar man
Lees ook:Ook het Witte Huis viert moederdag
Lees ook:Michelle Obama maakt debuut in Sesamstraat
Lees ook:Nieuwe “First Family” is de koffers aan het pakken

3 reacties op “Michelle Obama: Barack zal strijden voor homorechten

  1. Brouwer

    Een ander geluid.

    Het is ons allen bekend dat de auteur van dit weblog een voorstander van Hussein Obama is. Dat mag en kan ik waarderen.
    Echter, graag wijs ik de auteur op het volgende.
    In de afgelopen 17 nieuwsberichten was Obama 13 keer onderwerp van gesprek en werd hij zogezegd positief in het nieuws gebracht, vaak ten nadele van McCain. 2 berichten gingen over algemene zaken en in de andere 3 werd McCain, al dan niet terecht, ronduit negatief afgeschilderd.
    Concluderend kan dit betekenen dat er enkel slecht nieuws over McCain is te vertellen. Dit lijkt mij onjuist.
    Ik wil de auteur dan ook vragen wat minder eenzijdig te berichten daar het ook voor andersdenkenden of neutraal denkenden interessant kan blijven. Graag wijs ik deze mensen dan ook op: http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/6/30/300608_clark.html

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leon

    Wat een gezeur. Dit is geen nieuwssite maar een weblog. Je krijgt de mening van de auteur:p En als je naar de amerikaanse media kijkt zie je ook dat meer artikelen over Obama gaan, dat zegt meer over z’n campagne dan over al die journalisten.

    Trouwens is het ook niet zo dat hier volgens mij aan McCain-bashing wordt gedaan, wel erg overdreven…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Chris van Hattem

    ..en zo positief is dit stukkie niet voor Obama.
    Over deze uitspraken van zijn vrouw Michelle zag ik een aantal amerikanen (kiezers)flippen op weblogjes, tis maar net aan welke kant je staat ten aanzien van homoseksuelen.
    Wel ben ik het met Brouwer eens dat ik veel van de dingen die mcCain geroepen heeft de laatste 2 weken hier niet allemaal terug zie. Maar dit blog is dan ook van Raymond en niet van Chris.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.