Michelle Obama: stop met twijfelen, start met dromen

Michelle ObamaDe vrouw die Amerika's nieuwe First Lady hoopt te worden, en gisteren de Democraten voor 't eerst toesprak, is de conventie van haar partij goed begonnen met een emotinele speech. Ze sprak vooral over al het "faith" dat ze in haar man heeft, ook benadrukte ze enkele plannen van haar man.

Ze werd, nog ietswat ongemakkelijk, door haar broer op het podium gehaald voor de eerste grote speech van de Democraten;

Ze vroeg de Amerikanen te "stoppen met twijfelen", en te beginnen met "geloven". Volgens haar zou Barack Obama de "change" brengen "die nodig is". Zo zou hij de oorlog in Irak stoppen, gezondheidszorg voor iedereen regelen en de economie uit het slop trekken.

Het was voor Michelle Obama de mogelijkheid om de Amerikanen met de persoonlijke kant van haar man bekend te maken. Of dit gelukt is zullen we de komende weken merken.

Tevens konden we via Obama's YouTube-account meekijken hoe de vrouw van Obama zich klaarstoomde voor de speech;

De avond kende nog meer emotie. Senator Ted Kennedy, die slechts een paar maanden terug met een hersentumor werd geconfronteerd, was helemaal naar Denver gekomen om zijn "laatste" conventie mee te maken;

Het Democratische zwaargewicht vertelde de Amerikanen dat het nu of nooit is en herhaalde Obama's bekende slogan; "Ja we kunnen, en ja we zullen".

Tot en met gisteravond laat was het nog onduidelijk of Kennedy zich fit genoeg voelde om te spreken, uiteindelijk haalde hij toch alles uit de kast voor deze historische Democratische conventie.

Om Obama's persoonlijke kant nog meer te onderschrijven was zelfs zijn zus Maya Soetoro aanwezig. Ze sprak over hun arme jeugd. Ook benadrukte ze, net als Obama vaak, de kracht van hun moeder;

Het was een geslaagde eerste avond voor de Democraten. Met een voor veel Amerikanen nieuw beeld van de eerste Afro-Amerikaanse presidentskandidaat ooit.

Vannacht zal de conventie een nieuw hoogepunt bereiken wanneer Hillary Clinton de zaal toe zal spreken. Uiteraard zijn ook hiervan alle video's meteen te zien op deze weblog.

Lees ook:Kennedy-familie verdeeld over steun
Lees ook:Amerikaanse tv-stations duurder uit door Obama’s speech
Lees ook:Democraten maken zich op voor partijconventie
Lees ook:De Republikeinse Conventie; het complete schema
Lees ook:Michelle Obama: Barack zal strijden voor homorechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.