Sarah Palin benadrukt haar buitenlandse expertise

Sarah PalinZe past in ieder geval goed bij haar politieke partner wanneer we kijken naar haar taalgebruik richting andere landen. Net als John McCain gebruikt ze harde woorden richting Rusland. Palin schuwt een millitaire aanval op het land niet wanneer het een NAVO-lid aanvalt. Dat zijn nog eens harde woorden.

Natuurlijk is het simpelweg de regel dat een NAVO-land beschermd beschemd wordt door zijn bondgenoten. Maar Palin wil, net als John McCain, meer landen aan deze organisatie toevoegen.

Zo moeten Oekraïne en Georgië volgens haar ook zo snel mogelijk lid worden. Een mogelijke aanval van Rusland kan dan betekenen dat er keihard opgetreden moet worden;

Met deze woorden past ze niet alleen binnen het neo-conservatieve kader van de Republikeinse partij, ze laat meteen zien dat ze klaar is voor Amerika's hoogste ambt. Althans, zo zal 't campagneteam van McCain erover denken. 

Het zou dan alleen wel wat helpen wanneer Palin weet wat de Bush-doctrine is. Dat bleek tijdens het interview niet zo te zijn;

Lees ook:McCain: Noord Korea blijft een terroristische staat
Lees ook:Republikeinen maken zich alsmaar meer zorgen om Palin
Lees ook:Palin haalt uit; Obama is vriendjes met terroristen
Lees ook:Palin probeert het opnieuw bij CBS News
Lees ook:“VS niet onveiliger door wapendeal met Rusland”

5 reacties op “Sarah Palin benadrukt haar buitenlandse expertise

  1. Don Klerkx

    Het kon natuurlijk niet uitblijven: ze is door de mand gevallen. En dat, terwijl nog, door de Republikeinse mannetjes-, cq vrouwtjesmakers, een zachte niet al te progressieve presentator was uitgezocht voor dit eerste interview.
    Dat beloooft wat voor het komende debat met Joe Biden (buitenlandexpert tenslotte), alhoewel hij ook de nodige ‘slips of the tongue’ maakt. Maar laat het graag aan Raymond over daarover te berichten.
    Maar even eerlijk (en even nadenken): wie wil iemand als VP – ‘one heartbeat away of the presidency – die de Bush-doctrine niet kent. Europa huivert !!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Meaux

    Iets zegt me dat dit niet de laatste fout zal zijn die ze maakt..

    Heck.. Iedereen kan roepen dat Amerika zichzelf moet verdedigen.. Dat wil nog niet zeggen dat je een buitenland-expert bent..

    Me’s looking forward to the debates

      /   Beantwoorden  / 
  3. George

    Mjah, daarmee valt ze toch best wel erg door de mand. Maar aan de andere kant: dit gebrek aan kennis is niet ‘sexy’, weinig nieuwsorganisaties zullen er een issue van maken. Bovendien zal meer dan de helft van de kiezers ook geen flauw benul hebben wat de ‘Bush doctrine’ is. Intelligentie en begrip van de situatie maken altijd opvallend weinig indruk op de Amerikaanse kiezer.

    En zo zal dit haar geen punten kosten en blijft het lippenstiftverhaal een grotere impact hebben op de newscycle. Tenslotte werd Dan ‘ik kan niet spellen’ Quayle destijds ook tot vice-president verkozen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. rob

    quote: “Het zou dan alleen wel wat helpen wanneer Palin weet wat de Bush-doctrine is. Dat bleek tijdens het interview niet zo te zijn”

    Denk je ook niet dat ze/zij zolang heeft gewacht met dat interview om zich voor te bereiden, dat dit dus een duidelijk teken van onkunde is?
    Het was nou niet echt een interview op het scherpst, ik denk dat een gemiddeld persoon die, inclusief het “doorvragen”, nog had kunnen bedenken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. can

    haha zij is egt dom, wat denkt zij wel niet, beetje rusland aanvallen. Mensen denken niet na , ze willen gewoon blinken met hun uitspraken, of althans proberen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.