Media maken gehakt van McCain’s beschuldigingen

Sarah Palin en John McCainDe Amerikaanse media hebben, terecht of niet, forse kritiek op McCain en zijn campagneteam geuit. Volgens veel kranten en tv-zenders liegt de Republikein over de resultaten van zijn VP Sarah Palin. Ook zou een serie beschuldigingen richting Barack Obama van geen kant kloppen, McCain is furieus.

Allereerst zei John McCain dat zijn "running mate" vooral gekozen is om Washington te "hervormen". De Republikein zei dat ze honderden miljoenen aan giften van de federale overheid weigerde voor Alaska, ze zou dit eenmverspilling van belastinggeld vinden.

In het programma "The View" werd McCain hier nog maar eens tekst en uitleg over gevraagd. Zijn antwoord was duideijk, als gouverneur heeft ze Alaska hervormd;

Maar de feiten zeggen iets anders. In totaal heeft Alaska, toen Palin gouverneur was, 453 dollar in zogenaamde "earmarks" aangevraagd, deze giften uit Washington waren dus toch welkom.

Ook zou McCain Obama onterecht als vrouwonvriendelijk neerzetten. Zijn inmiddels bekende opmerking over het "varken met lippenstift", dat gericht was op de economische plannen van McCain, zou in een nieuwe commercial uit zijn verband zijn gerukt;

Volgens verschillende media was het een "slechte week" voor eerlijk campagne voeren. Iets dat McCain meerdere malen heeft gezegd te willen doen.

Hoewel Obama uiteraard ook woorden van McCain verdraaid die hem op die manier goed uitkomen, krijgt de Republikein veel meer kritiek.

Met name de nieuwe serie commercials, waaronder ook die waar hij Obama met Britney Spears en Paris Hilton vergelijkt vallen simpelweg niet goed bij de Amerikaanse pers. En terecht.

Lees ook:Geniet van de natuur met Sarah Palin
Lees ook:Palin jaagt op Senaatszetel van Alaska
Lees ook:‘Sarah Palin had kleding nodig’
Lees ook:Onderzoek: Palin misbruikte machtspositie in Alaska
Lees ook:Sarah Palin: nog steeds een doorslaand succes

3 reacties op “Media maken gehakt van McCain’s beschuldigingen

  1. George

    Welke media zijn het, die McCain hiervoor aanpakken? Zijn het kranten als The New York Times? Want die vormen dan welliswaar nog de bakermat van goede journalistiek in Amerika, maar worden door de kiezers nauwelijks gelezen. Of zijn het de “major networks”? Het zal vast in elk geval níet ‘Fox News’ zijn ;)

    Hoe dan ook: goed dat de media door deze campagnetactiek van McCain heenprikken, dat werd ook wel tijd. Hoewel je wel weer zeker kunt zijn dat er verwijzingen naar de “linkse overheersing van de media” uit het Republikeinse kamp gaan komen.

    Overigens is dat laatste campagnespotje van McCain echt weer ronduit schandalig. In feite zouden dit soort implicerende/leugenachtige spotjes (aan beide kanten) verboden moeten worden. Wordt het op een gegeven moment geen smaad ofzo?

      /   Beantwoorden  / 
  2. rob

    Het is natuurlijk interessant dat er word gewezen op de feiten, of het nu door links of rechtse media word gedaan.
    Maar in hoeverre heeft dit invloed op de gemiddelde amerikaan?
    Vanuit een psychologisch oogpunt bekeken is het slim wat de republikeinen doen. Hoe vaker iets word verteld, waar of niet, mensen gaan toch twijfelen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joe Smit

    En amreikanen zijn niet de slimste kiezers. Wie kiest er nu voor de tweede keer George Bush als president?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.