Amerikanen kunnen NFL in 3D bekijken

De National Football League trekt iedere week tientallen miljoenen sportliefhebbers naar de televisie. Vandaar dat de ontwikkelingen op dit gebied niet stilstaan. De sportliefhebbers kunnen sinds kort de wedstrijden in HD-kwaliteit zien, maar daar stopt het niet. Volgende week wordt er zelfs een wedstrijd uitgezonden in 3D.

Om het “kijkplezier” nog groter te maken wordt de wedstrijd tussen de San Diego Chargers en de Oakland Raiders driedimensionaal naar de kijkers gebracht.

In drie 3D-theaters in New York, Los Angeles en Boston kunnen liefhebbers van deze competitie nu de wedstrijd ‘bijwonen’ zonder naar het stadion te gaan.

Het evenement is tevens bedoeld om elektronicaconcerns warm te maken voor deze nieuwe techniek. Zo zijn onder andere Sony, Philips, Samsung en LG uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Overigens is het niet voor ‘t eerst dat de NFL deze techniek toepast. In 2004 zond men de finale van de Superbowl ook al uit in 3D. “Het resultaat was fantastisch”, zei Sandi Climan, directrice van het bedrijf dat deze 3D-films maakt. “De mensen strekten zelfs hun armen om de bal te vangen.”

Wie de wedstrijd ook virtueel mee wilt maken moet snel zijn. Op vier december wordt het uitgezonden in de theaters, en de kaartjes gaan als warme broodjes over de toonbank.

Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg niet van tafel
Lees ook:Wie mag de Super Bowl crashen?
Lees ook:Gezondheidszorg staat weer op de agenda
Lees ook:De Olympische gedachte in Washington?
Lees ook:Sneeuw zorgt voor problemen rondom Superbowl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.