Gezondheidszorg staat weer op de agenda

Na weken van redelijke stilte probeert president Obama de hervormingen voor de zorg weer op de agenda te krijgen. In zijn wekelijkse YouTube-boodschap blikt hij vooruit op de belangrijke ‘zorgbijeenkomst’ van volgende week.

In deze Healthcare Meeting, die op 25 februari gehouden wordt, zijn vertegenwoordigers van de Democratische én Republikeinse partij uitgenodigd.

President Obama hoopt zo een consensus te bereiken over de meest belangrijke punten uit de hervormingsvoorstellen voor de gezondheidszorg. Want, zo denkt het Witte Huis, beter enkele belangrijke hervormingen dan helemaal niets.

Bovendien is er geen tijd voor politieke spelletjes in achterkamertjes; het evenement wordt live op televisie uitgezonden. De Republikeinen worden zo gedwongen om met eigen voorstellen te komen.

Vandaar dat de president in zijn videoboodschap nog maar eens benadrukte wat zijn insteek is. Tevens herhaalde hij zijn standpunt dat de Amerikaanse gezondheidszorg de afgelopen jaren onbetaalbaar is geworden:

Uiteraard is het evenement ook te volgen op amerika.blog.nl, inclusief voor- en nabeschouwingen. Wil je volledig op te hoogte blijven van dit bijzondere evenement? Volg ons dan op Twitter: twitter.com/raymondmens.

Lees ook:Volg de ‘zorgbijeenkomst’ live op Twitter
Lees ook:President Obama: nu of nooit voor gezondheidszorg
Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg niet van tafel
Lees ook:President Obama richt zich weer op zorg
Lees ook:‘Hervormingen gezondheidszorg goed voor economie’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.