Wij vieren Sinterklaas, de Amerikanen kerst

Althans, de kerst is daar begonnen. Gisteren werd de bekende Rockefeller kerstboom in New York verlicht. Hiermee is de wereldstad begonnen aan het kerstfeest. Duizenden mensen woonden de ceremonie bij.

Een opvallend detail was dat de lichtjes werden aangestoken door families uit New Orleans die hun huis waren kwijtgeraakt door de orkaan Katrina. Hun nieuwe huis werd deels gebouwd uit het hout van de Rockefeller kerstboom van vorig jaar.

Terwijl we in Nederland pas massaal aan de kerst beginnen wanneer Sinterklaas op z’n boot richting Spanje zit, hebben ze daar in de VS natuurlijk geen last van. Eind november begint daar het zogenaamde Holiday Season al, Thanksviging is daar van het startsein van.

Traditiegetrouw kwam daar deze week dus de Rockefeller Tree bij, die de kerstsfeer in New York moet inluiden. Vele duizenden mensen woonden het spektakel bij;

Verder werd de ceremonie opgevrolijkt door optredens van onder andere Britney Spears, David Cook, Beyonce en Miley Cyrus. Ook de succesvolle Jonas Brothers waren van de partij;

Ik ben gek op tradities. En hoewel ik de kerst het leukst vind – onder andere omdat ik op die dag jarig ben – ben ik blij dat we in Nederland eerst nog Sinterklaas vieren. Voor iedereen die dat ook vindt; veel plezier vanavond!

Lees ook:Witte Huis komt in de kerstsfeer
Lees ook:Kennedy Center eert grootheden
Lees ook:Nationale kerstboom is niet meer…
Lees ook:VS beginnen aan beter decennium met 2010
Lees ook:Cadeaus voor de kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.